Ecoagro fazanerija izlagač na sajmu Agra u Gornjoj Radgoni Foto: Općina Petrijanec

Ecoagro fazanerija izlagač na sajmu Agra u Gornjoj Radgoni

Varaždinske vijesti | 27.8.2022. u 17:15h | Objavljeno u Našim krajem

U razdoblju od 20. do 25. kolovoza tvrtka Ecoagro fazanerija d.o.o. bila je jedan od izlagača na sajmu AGRA u Gornjoj Radgoni.

ECOAGRO je u posljednje dvije godine započeo s obnovom cijele fazanerije i cilj im je već iduće godine doći na kapacitet proizvodnje od 100.000 komada fazanske divljači godišnje. Ujedno su započeli sa razvojem lovnog turizma pojedinačno ili za skupine lovaca uz organizaciju smješta, hrane i prijevoza.

- Svakako ih posjetite na ovogodišnjem 25. Međunarodnom sajmu Priroda, lov, ribolov, turizam u Varaždinu od 07. do 09. listopada - napomenuli su iz Općine Petrijanec.

- Nastavljajući tradiciju uzgoja fazanske divljači, 1952. godine izgrađena je i fazanerija s kapacitetom od 2000 fazana godišnje. Godine 1964. prešlo se na industrijski način proizvodnje. Sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća bile su najbolje godine, a ova je fazanerija bila najveći proizvođač pernate divljači u Hrvatskoj. U 90-im godinama prošlog stoljeća smanjuje se potražnja za pernatom divljači i tu počinju problemi, pa se proizvodnja skoro i ugasila. Danas je fazanerija u vlasništvu tvrtke Ecoagro, koja je investirala značajna sredstva u modernizaciju i renovaciju fazanerije - priopćili su iz Općine Petrijanec.

- Uzgoj fazanske divljači zahtijeva puno znanja i iskustva, koje je ipak očuvano zahvaljujući zaposlenicima iz okolice, koji su nekada i stvorili ovu fazaneriju u čijim se najboljim danima fazanska divljač uzgajala u čak 3,5 turnusa, znači prosječno 280 tisuća jednodnevnih fazanskih pilića - dodali su iz Općine Petrijanec.

Sajam je obišao i načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.

ECOAGRO_fazanerija_Petrijanec_sajam_Agra_25082022_1.jpg

ECOAGRO_fazanerija_Petrijanec_sajam_Agra_25082022_2.jpg

ECOAGRO_fazanerija_Petrijanec_sajam_Agra_25082022_3.jpg

ECOAGRO_fazanerija_Petrijanec_sajam_Agra_25082022_4.jpg