DVD-ovima Ivanec i Salinovec 153.000 kuna potpore za opremu od MUP-a Hrvatske Foto: Grad Ivanec

DVD-ovima Ivanec i Salinovec 153.000 kuna potpore za opremu od MUP-a Hrvatske

Varaždinske vijesti | 7.4.2022. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

DVD-u Ivanec i DVD-u Salinovec stigle su Odluke o financiranju projekata prijavljenih na natječaj MUP-a Hrvatske, a za koje je prijavu odradila Poslovna zona Ivanec d.o.o. u sklopu potpore Grada Ivanca udrugama s ivanečkog područja.

DVD-u Ivanec za projekt „Nabava uništene, oštećene i rashodovane opreme, nakon serije potresa počevši od 28. prosinca 2020.“ odobreno je bespovratnih 77.830 kuna. DVD-u Salinovec stiže 75.160 kuna za provedbu projekta „DVD Salinovec - nabava opreme uništene u intervencijama nakon potresa“.

vatrogasci_ivanec_07042022_2.jpg

Dodijeljena bespovratna sredstva u sklopu ovog Javnog poziva osigurana su u Fondu solidarnosti EU. Oba projekta financirana su u 100%-tnom iznosu, a njihova je provedba predviđena do početka 2023. godine.

U sklopu odobrenih projekata, DVD-ovi će nabaviti novu opremu – vatrogasna odijela, kacige, čizme, rukavice te drugu opremu i alat za intervencije i zaštitu i spašavanje.

- Uz sredstva za dodatno opremanje svim DVD-ovima našega kraja koje je nedavno osigurao Grad Ivanec, ovih dodatnih – ukupno 153.000 kuna - uvelike će povećati kvalitetu opreme i opseg opremljenosti vatrogasaca - ističu iz Grada Ivanca.

vatrogasci_ivanec_07042022_1.jpg

Inače, riječ je o pozivu koji je MUP Hrvatske raspisao za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije.