Proslava 80 godina postojanja društva Foto: Općina Petrijanec

DVD Majerje: Primljeni novi članovi, načelnik Posavec najavio novo vatrogasno vozilo

| 3.3.2019. u 14:37h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Majerje 23. veljače održali su 81. redovnu sjednicu Skupštine koju je otvorio predsjednik Stjepan Papec, a vodio Pavao Posavec kao predsjednik radnog voditeljstva. Nakon intoniranja himni i minute šutnje za sve preminule vatrogasce i branitelje te pozdravnog govora predsjednika, usvojen je dnevni red te su izabrana radna tijela Skupštine.

Izvješće o radu u prošloj godini podino je tajnik Matej Posavec, a kao najznačajniji događaj istaknuta je proslava osamdeset godina postojanja društva te održavanje javne pokazne vježbe u Majerju. Izvješće o financijsko materijalnom poslovanju te financijski plan podnio je Valentino Daljevec, a plan rada zapovjednik Josip Posavec. Sva izvješća i planovi jednoglasno su usvojeni nakon čega su četvorici članova podijeljene spomenice za 10 godina rada u vatrogastvu, a u društvo su primljeni i novi članovi.

Sjednici su kao gosti prisustvovali načelnik Općine Petrijanec, Željko Posavec, zamjenik načelnika Ivan Dombaj, članovi Općinskog vijeća i Vijeća Mjesnog odbora, predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek te vatrogasci iz VZO Petrijanec, DVD-a Svibovec Podravski i pobratimljenog PGD-a Radomerje iz Republike Slovenije.

Na samom kraju sjednice prisutne je pozdravio načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, napomenuvši kako je nakon nabavke dva vozila za društva na području općine, plan da se sljedeće godine zamijeni i vozilo u DVD-u Majerje. Predsjednica VZO Petrijanec također je čestitala Društvu na radu te im poželjela uspjeh u daljnjem radu ali i što više novih, mlađih članova čiji trenutni broj nije baš zadovoljavajući, ali se vidi pomak na bolje kako kod broja članova tako i kod njihovog osposobljavanja.