DVD Breznički Hum: Za novo krovište i dogradnju sanitarnog čvora čak 100 tisuća kuna

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.2.2018. u 08:14h | Objavljeno u Našim krajem

Proteklog se vikenda na redovitoj godišnjoj Skupštini DVD-a Breznički Hum okupilo stotinjak vatrogasaca, njihovih gostiju i prijatelja, kako bi rezimirali lanjske aktivnosti vezane uz zaštitu i spašavanje od požara. Vatrogasci DVD-a Breznički Hum ne tako davno pomagali su svojim sumještanima prebroditi probleme nastale obilnim poplavama, a lanjske su godine osam puta intervenirali spašavajući kuće, okućnice i goruće automobile.

- Prošle smo godine također pripremali i nove aktiivnosti te obavljali redovite obaveze, a ovogodišnjim je planom obuhvaćen dovršetak gradnje novih tuš kabina i wc-a. Najveći posao bit će vezan uz rekonstrukciju krova vatrogasnog doma, što ćemo osim redovitim putem pokušati isfinancirati i putem sredstava iz europskih fondova. Dokumentacija je već gotova, pa sad čekamo trenutak da ju prijavimo na natječaj - rekao predsjednik DVD-a Breznički Hum, Ivan Ivančan.

- Ovogodišnji je proračun našega vatrogasnig društva tri puta veći od lanjskog i iznosi 100 tisuća kuna. Kad troškovnik radova bude gotov tek tada ćemo znati hoćemo li predviđene radove na rekonstrukciji krovišta moći realizirati - naglašava Ivančan, objašnjavajući razlog većega proračuna od uobičajenog.

- Općina Brzenički Hum svome DVD-u daje poticaje i vjetar u leđa, i bez općinske pomoći sve bi bilo puno teže - ukazuje predsjednik i dodaje kako su humski vatrogasci svakog trenutka spremni zaštititi svoje žitelje i njihovu imovinu iako uz minimalnu, ali svu osnovnu potrebnu vatrogasnu opremu.

Humske su vatrogasce na Skupštini pozdravili i čestitke im uputili načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić, predsjednik Vatogasne zajednice Varaždinske županije i dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Nedjeljko Vukalović, tajnik Vatrogasne zajednice općine Breznički Hum Mario Šargač, te brojni gosti.

Spomenice za 20 godina rada u DVD-u Breznički Hum primili su Matija Jakopčić i Stjepan Hrković, za 30 godina Gordana Tukač, Franjo Bortek i Miro Pucak, za 40 godina Josipa Stanka Barbir i Ivan Jakopčić, dok je za 50 godina djelovanja i rada kao i za sveukupne vatrogasne zasluge Spomenicu primio Stjepan Vuraić. U punopravno članstvo DVD-a Breznički Hum primljena je vatrogaskinja Josephine Stephanie Grebert.