Grad Ivanec dodijelio studentske stipendije, povećali i broj i iznos Foto: Grad Ivanec

Grad Ivanec dodijelio studentske stipendije, povećali i broj i iznos

vv | 21.12.2022. u 15:33h | Objavljeno u Našim krajem

U subotu, 17. prosinca, u ivanečkoj kinodvorani gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić uručio je Ugovore o stipendiranju studentima kojima je, temeljem provedenog natječaja, dodijeljena stipendija Grada Ivanca za akademsku godinu 2022./2023.

Ove godine povećan je broj, ali i mjesečni iznos stipendija pa shodno tome Grad Ivanec u ovom trenutku stipendira ukupno 60 studenta.

10539.jpg

Po kriteriju socijalnog statusa i uspjeha u studiranju/školovanju, ove je godine dodijeljeno 46 stipendija, što je za deset više nego prethodne akademske godine, a mjesečni iznos stipendije povećan je na 800 kuna.

Dodijeljene su i tri stipendije za deficitarna zanimanja (predškolski odgoj i obrazovanje, matematika i logopedija), njihov iznos ove godine iznosi 900 kuna mjesečno. Važno je istaknuti kako se stipendije za deficitarna zanimanja studentima dodjeljuju do kraja školovanja uz uvjet redovnog upisa u narednu godinu studija.

- Porasli su svi troškovi, inflacija je itekako prisutna, upravo zato Grad Ivanec povećao je iznos, ali i broj dodijeljenih stipendija. Uz nadu da troškovi neće rasti i dalje, ističem da će Grad Ivanec iznaći način i nastaviti pratiti vas i pomagati vam, bez obzira na situaciju i uvjete u kojima se nalazimo – istaknuo je gradonačelnik Batinić u svojem obraćanju stipendistima Grada Ivanca.

10540.jpg

Upućujući im čestitku pozvao ih je da se po završetku obrazovanja vrate u Ivanec, da u njemu ostanu te da stečena znanja i vještine koriste upravo  u Ivancu.

Dobra vijest za sve stipendiste svakako je da isplata stipendija kreće već tijekom narednih dana.

Posebno veseli što baš svi studenti ističu koliko im stipendija znači te koliko im olakšava, studentski život, a kako ističu takva pomoć uvelike olakšava i rasterećuje kućni budžet roditelja pa se oni umjesto da brinu o financijama mogu posvetiti učenju i ostalim izazovima koje studentski život donosi.

Studentima je na dobivenim stipendijama čestitala i resorna pročelnica Irena Kresonja.