Dio naselja od Lužana Biškupečkog do Beretinca zbog kvara ostao bez plina Foto: Pixabay / ilustracija

Dio naselja od Lužana Biškupečkog do Beretinca zbog kvara ostao bez plina

Varaždinske vijesti | 6.7.2023. u 16:12h | Objavljeno u Našim krajem

Danas u poslijepodnevnim satima došlo je do obustave isporuke prirodnog plina na području naselja Doljan, Seketin, Sveti Ilija, Žigrovec te u dijelu naselja Beletinec, Beretinec, Lužan Biškupečki, Varaždin Breg, Krušljevec.

Kako se navodi u obavijesti iz Termoplina, do obustave je došlo zbog hitne intervencije na distribucijskom sustavu, zbog postupanja trećih osoba, te samim time i neophodnih radova na sanaciji kvara na distribucijskom sustavu.

Prema podacima objavljenim na web stranici Termoplina, obustava isporuke prirodnog plina nastala je u 12:45 sati, a u 14:40 ponovo je uspostavljena redovna opskrba prirodnim plinom. No, i nakon tog vremena dio potrošača prijavio je da još uvijek nemaju plina.

Iz dežurne službe Termoplina kazali su da su njihove ekipe još uvijek na terenu te će, prema prijavama potrošača, obići njihova kućanstva.

- Mole se potrošači prirodnog plina za razumijevanje zbog nužnosti navedenih radova, te da ne diraju mjerno regulacijska mjesta na svojim objektima, već da ih ostave u položaju u kakvom su bili u trenutku prekinute opskrbe plina, a sve eventualno uočene nedostatke nakon ponovnog puštanja plina prijave u Termoplin d.d. na telefon 231-444 - stoji u obavijesti Termoplina.