Dino Veselić iz Brezja Dravskog osvojio srebrnu diplomu i poziv za natjecanje u Luksemburg

VV | 21.4.2022. u 18:53h | Objavljeno u Našim krajem

Dino Veselić iz Brezja Dravskog rođen je 16. kolovoza 2003. godine. Osnovnu školu polazio je, prva četiri razreda, u PŠ Lovrečan, a nakon toga školovanje je nastavio u Cestici. Po završetku osmog razreda, 2018. godine, školovanje za zanimanje kuhara nastavio je na Gospodarskoj školi u Varaždinu, a tijekom srednjoškolskog obrazovanja praktičnu nastavu obavljao je u hotelu Park u Varaždinu, gdje se nakon završetka školovanja 2021. i zaposlio.

Ljubav prema kuhanju i pripremanju jela ponukala ga je, još kao srednjoškolca, da se okuša i na više kuharskih natjecanja. Tako je Dino u tandemu sa Dinkom Tomašićem, u veljači 2020. godine, sudjelovao na Hrvatskom kuharskom kupu održanom pod nazivom Plitvička rapsodija, a na tom natjecanju održanom u organizaciji NP Plitvička jezera osvojili su treće mjesto.

Slijedilo je drugo kolo petnaestog Hrvatskog kuharskog kupa, održanom sredinom ožujka iste godine u Solinu, a na tom natjecanju Dino i Dinko osvojili su prvo mjesto u glavnom jelu, dok su u ukupnom plasmanu završili na četvrtoj poziciji.

Početkom 2022. godine Dino se prijavio na natjecanje Dani hrvatskog kulinarstva, a koje se od 4. do 8. travnja ove godine održavalo u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama. Kroz četiri dana natjecalo se preko stotinu natjecatelja, a Dino Veselić je u kategoriji toplo glavno jelo osvojio srebrnu diplomu čime je stekao uvjet za poziv na sudjelovanje na kuharsku olimpijadu koja će se potkraj godine održati u Luksemburgu.

Povodom osvajanja navedenih nagrada, u srijedu, 20. travnja 2022. godine, održan je prijam u Općini Cestica, a čestitke na dobrim rezultatima mladom cestičkom stručnjaku u kulinarstvu uputio je načelnik Mirko Kototaj.

- Općina Cestica ne samo da je poznata po kvalitetnim jelima već i po vrsnim kuharima koji preko dobro pripremljene hrane prezentiraju općinu Cestica u zemlji i inozemstvu. Eto i Dino je svojim rezultatima doprinio promoviranju ne samo ugledu svoje struke već i općine Cestica na čemu mu kao načelnik Općine Cestica čestitam - rekao je Korotaj.