Dani grada Novog Marofa: Predstavljen bogat program "Antunova v Marofu" Foto: Grad Novi Marof

Dani grada Novog Marofa: Predstavljen bogat program "Antunova v Marofu"

Varaždinske vijesti | 4.6.2018. u 21:01h | Objavljeno u Našim krajem

Novi Marof i ove će godine obilježiti Dane grada programom "Antunovo v Marofu" koji će se održavati od 8. do 13. lipnja, a koji je predstavljen danas u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu.

novi_marof_dan_grada_najava_2018_-_2.JPG

Dio programa održan je već proteklog vikenda, no glavnina događanja počinje u petak kada je na programu svečana sjednica Gradskog vijeća u 18 sati, u kino-dvorani Kulturnog centra "Ivan Rabuzin". Već u jutarnjim satima, u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom, počet će Sajam sigurnosti i prevencije.

– Otvorenje sajma je u 10.00, a sat ranije moći će se razgledati izložbeni prostor u Zagorskoj ulici. U sklopu Sajma organizirane su interaktivne radionice, a mladi će dobit priliku saznati kako izgleda forenzika. Tu su i pokazna vježba, prometne radionice i natjecanja. U Novi Marof će stići i policijski helikopter, održat će se padobranski desant te pokazne vježbe policijskih i vojnih pasa – najavio je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač. Kako je pojasnio, Sajam sigurnosti i prevencije dobrodošla je novina, a cilj je educirati najmlađe.

– Iz godine u godinu, opća je sigurnost u našem gradu sve bolja, ali želimo još više naprijed, želimo što manje nesreća na cestama i što manje stradalih, stoga smo objeručke prihvatili prijedlog PU varaždinske za organizacijom ovakvog događanja – zaključio je Jenkač.

novi_marof_dan_grada_najava_2018_-_4.JPG

Osim Sajma za najmlađe, tog će se dana organizirati i niz drugih sadržaja. U "Dječjem kutku" održat će se Gradionica te kasnije ljetno dječje kino. I oni nešto stariji, posebno ljubitelji dobre hrane, doći će na svoje, budući da će Športsko ribolovno društvo i Udruga Pinta od 18 sati na terasi Kulturnog centra pripremati riblje specijalitete i upriličiti degustaciju vina. Predstavljanje "Magičnih balona" na vrući zrak zasigurno će privući pažnju i mladih, i onih starijih, dok su večernji sati rezervirani za čistu zabavu. Od 21.30 na pozornici će nastupiti klape Kampanel i Marof.

– Oni koji se nakratko žele vratiti u prošlost, moći će ranije, od 17 sati, sudjelovati na "Sastanku u traperu". Prokušan sadržaj od prošle godine – kreativne radionice, stari dobri rock i funk i još mnogo toga. "Sastanak u traperu" nudi sadržaje i u subotu te nedjelju na istom mjestu, u isto vrijeme. Tijekom tri dana nizat će se koncerti: Vrulja – alt. rock, Dr.Vinko & The Milicija – tribute THE POLICE & more te JamIT – istaknula je voditeljica ureda Turističke zajednice Novog Marofa Renata Horvatić. Dodala je da su Novomarofčani odlično prihvatili ovakav sadržaj prošle godine i da nije bilo razloga da se taj dio programa ne ponovi.

novi_marof_dan_grada_najava_2018_-_5.JPG

Subota je rezervirana za brojne zabavne i sportske te sadržaje za mlade. Posjetitelji će moći vidjeti balone na vrući zrak, za najmlađe će biti organiziran dječji disco, "Šarene palačinke" i "Retroigraonica", a na kraju dana ponovo ljetno kino.

Obrtnici će se od jutra družiti uz "Obrtnički kotlić", a oni željni vrhunskog gastronomskog doživljaja od 17 sati pozvani su na degustaciju jela i vina u organizaciji Udruge Pinta i Lovačkog društva "Vepar" na terasi Kulturnog centra. Njima će se pridružiti i SK "Termika". Veliku pažnju sigurno će privući "Utrka u štiklama" čiji je start u 18 sati. Središnji dio večernjih događanja je koncert Ivana Zaka na pozornici od 21.30.

Istim ritmom program se nastavlja u nedjelju, premijernom izvedbom Sportskog dana, novinom u programu "Antunova v Marofu". Od 10 sati održavat će se međunarodni kup Grada Novog Marofa u lovu ribe, na Ribnjacima ŠRD Novi Marof, a u isto vrijeme u Zagorskoj ulici počet će Dani otvorenih vrata Zajednice športskih udruga te likovna kolonija. Za najmlađe, tu je opet Gradionica te ljetno kino, a od 18.00 mališani će se moći družiti s groficom Lujzom. Pola sata prije toga na pozornici će početi 17. Folklorni festival "Antunovo v Marofu". Večer će završiti koncertom Juraja Galine od 21 sat, na glavnoj pozornici.

– Već na prvi pogled vidljiva je različitost i bogatstvo događanja koji će zasigurno zadovoljiti sve ukuse – poručila je Horvatić.

Ovogodišnji program "Antunova v Marofu" i obilježavanja Dana grada završava u srijedu, 13. lipnja. U 08.00 i 11.00 služit će se Svete mise u Župi sv. Antuna Padovanskog. Svečana koncelebrirana misa služit će se od 19 sati. Sat ranije upriličit će se blagoslov djece i ljiljana te procesija ulicama grada.

– Program je namijenjen svim generacijama Novomarofčana i različitim ukusima posjetitelja. Nudimo svima dobru zabavu i puno sadržaja, a mještani našeg grada, kao i prošlih godina, biti će svima odlič

ni domaćini. Pozivam sve izvan Novog Marofa da nam se pridruže u obilježavanju Dana grada – poručuje Jenkač.

Inače, do kraja mjeseca održat će se još nekoliko sadržaja. Izdvajamo "Kino pod zvijezdama" 15. lipnja, gradsko vatrogasno natjecanje 16. lipnja te 13. biciklijadu "Šic na bic" 30. lipnja.

novi_marof_dan_grada_najava_2018_-_letak_2.jpg