Dan sjećanja žrtvi Vukovara obilježen i u Novom Marofu: "Simbol junaštva nikada nećemo zaboraviti"

vv | 17.11.2022. u 18:11h | Objavljeno u Našim krajem

Izaslanstvo Grada Novog Marofa i predstavnici braniteljskih udruga uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u četvrtak su položili vijence i zapalili svijeće kod spomen križa u Novom Marofu kako bi odali počast svim poginulim i nestalim braniteljima i civilima Domovinskog rata.

Obilježavanju 31. obljetnice najveće tragedije u novijoj hrvatskoj povijesti uz delegaciju Grada predvođenu gradonačelnikom Sinišom Jenkačem prisustvovali su i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i policije te građani.

gnm_za_vukovar_31.jpg

Zahvalivši svima koji se svake godine okupljaju i prisjećaju onih koji su svoje živote stavili na oltar domovine, gradonačelnik Jenkač naglasio je važnost promicanja istine o Domovinskom ratu i njegovanja sjećanja.

- Svake godine odajemo počast gradu heroja, njegovoj žrtvi, žrtvi svih branitelja, ali i nevinih civila koje su u mučkim zločinima protiv hrvatskog naroda izgubili svoje živote. Iako nas na današnji dan obuzima osjećaj tuge i žalosti, ujedno smo ponosni i prkosni jer upravo zahvaljujući žrtvi Vukovara i svih hrvatskih branitelja danas imamo slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku. Naš najveći zadatak, kako njihove žrtve ne bi bile uzaludne, jest stvarati bolje sutra za naše mlade i nikada ne zaboraviti simbol svehrvatske obrane, junaštva i žrtve za hrvatsku neovisnost – rekao je gradonačelnik Jenkač.

gnm_za_vukovar_14.jpg

Nakon svečane komemoracije kod spomen križa, u župnoj crkvi Svetog Antuna Padovanskog služena je sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje te civilne žrtve, a obilježavanje ovog važnog datuma u hrvatskoj povijesti nastavit će se u Kulturnom centru Ivan Rabuzin projekcijom filma "Šesti autobus".