Dan općine Bednja i ove godine uz bogat program, zapjevat će Kavaliri i Učiteljice Foto: Općina Bednja

Dan općine Bednja i ove godine uz bogat program, zapjevat će Kavaliri i Učiteljice

Varaždinske vijesti | 5.5.2024. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Dan općine Bednja i ove će se godine obilježiti bogatim programom od 10. do 12. svibnja.

Obilježavanje počinje u petak 10. svibnja polaganjem vijenaca kod Spomen parka u Bednji u 16 sati, uz počasni pluton članova udruge Prva kubura Višnjica. U 17 sati slijedi svečana sjednica Općinskog vijeća, dok će od 20 sati pod šatorom ispred općinske zgrade za zabavu biti zaduženi "Kavaliri".

Program u subotu 11. svibnja počinje u 10 sati stolno teniskim turnirom u sportskoj dvorani Osnovne škole "Franje Serta" Bednja, a istovremeno će se u školskom holu održati panel diskusija zavičajnih udruga i klubova Zagoraca. U 11 sati će se u Dvoru Trakošćan održati panel diskusija "Budućnost sporta – financiranje sporta u Hrvatskoj". U 13.30 sati kod župne crkve u Cvetlinu slijedi polaganje vijenaca na spomen obilježju poginulim braniteljima.

Subotnji program nastavlja se u 14 sati nogometnim turnirom na igralištu u Cvetlinu, a u 15 sati počinju košarkaški turnir dvorani škole u Bednji te šahovski turnir u holu škole. U večernjem programu, od 20 sati, pod šatorom ispred općinske zgrade nastupit će "Učiteljice".

U nedjelju, 12. svibnja, u župnoj crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije vlč. Siniša Blatarić predvodit će svečane mise u 9 i u 11 sati, a održat će se i tradicionalno "Židorovsko proštenje" u Bednji - spomendan sv. Izidora, uz bogatu ugostiteljsku i gastronomsku ponudu za sve posjetitelje.

dan_opcine_bednja_2024_program.jpg