Čišćenje ceste Žgano vino-vrh Ivančice Grad Ivanec platio 1.505 eura, a Odašiljači i veze Zagreb 645 eura

Varaždinske vijesti | 16.2.2023. u 13:09h | Objavljeno u Našim krajem

Pod predsjedanjem Nikole Sedlara, zamjenika predsjednika Gradskog vijeća Ivanec, jučer je održana 24. sjednica najvišeg gradskog predstavničkog tijela. Od ukupno 15 gradskih vijećnika, u radu sjednice sudjelovalo ih je 13.

U sklopu redovitog Aktualnog sata gradonačelnik Milorad Batinić je na početku sjednice odgovorio na 15-ak pitanja vijećnika, tematski vezanih uz različite teme i aktualne probleme iz gradskog života.

Iz mnoštva pitanja, a s obzirom na interes javnosti, izdvajamopitanje vijećnice Božice Mudri (NL M. Batinića) o tome koliki su bili troškovi zimskog čišćenja ceste od Žganog vina do vrha Ivančice.

-Ukupni trošak čišćenja iznosio je 2.150 eura (cca 16.200 kuna). Od toga je Grad platio 1.505 eura (cca 11.340 kn), a ostalih 30% ili 645 eura (cca 4.850 kn) podmirili su Odašiljačii veze d.o.o. Zagreb. Iako je ta cesta u nadležnosti ŽUC-a, Grad je ovu prometnicu odlučio očistiti temeljem zamolbe HGSS-a, koji je prethodno imao nekoliko intervencija na spašavanju izletnika pri čemu im je pristup otežala neočišćena cesta. Također, čišćenje je bilo potrebno kako bi se u slučaju potrebe osigurao pristup hitnim službama (DVD, hitna pomoć) te zbog potrebe opskrbe PD-a na Ivančici. Budući da Ivkom d.d. nema mehanizaciju potrebnu za ovakve intervencije, angažiran je buldožer Hidroinga d.d. Varaždin – pojasnio je gradonačelnik.

U nastavku sjednice vijećnici su donijeli odluke o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića Ivančice te o izmjenama i dopunama Statuta ustanove. Riječ je o izmjenama koje su proizašle iz potrebe usklađivanja sa Zakonom, a kojima je određeno da dosadašnje Područno odjeljenje u Radovanu dobiva status Podružnice Radovan.

Vijećnici su jednoglasno donijeli Akcijski plan energetski i klimatski održivog razvitka Grada Ivanca.

Većinom glasova donesena je i Odluka o naknadi za korištenje odlagališta otpada u Jerovcu kao i Odluka o prodaji objekta u Lančiću, koji je, zajedno s pripadajućim dugovima, Grad Ivanec naslijedio kao ošasnu imovinu (od pokojnog vlasnika).

Uz više drugih radnih pitanja, Vijeće je uzelo na znanje i Izvješće o obavljenoj provjeri provedbe preporuka danih u reviziji učinkovitosti upravljanja i raspolaganja nogometnim stadionima i igralištima u vlasništvu JLS-ova na području Varaždinske županije u 2017. i 2018.