"ČIJI JE VRT NAJLJEPŠI?" Međimurci s ljubavlju uređuju "falačec" svojeg kraja Foto: Međimurska županija

"ČIJI JE VRT NAJLJEPŠI?" Međimurci s ljubavlju uređuju "falačec" svojeg kraja

VV | 8.10.2020. u 09:40h | Objavljeno u Našim krajem

Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji s Međimurskim novinama i ove godine nastavila je tradiciju izbora najljepših međimurskih okućnica. Natječaj je prilagođen novim trendovima, budući da Međimurci sve više uređuju zelene, minimalističke, lijepo uređene oaze koje služe za odmor na terasama, balkonima ili dvorištima.

Nimalo lak zadatak, odabira najljepšeg vrta i okućnice odradila je stručna komisija Međimurskih novina u sastavu Snježana Zorković, Božena Malekoci Oletić, Vlasta Vugrinec, Sanja Heric i Dora Vadlja. Stručna komisija obišla je više od 20 okućnica i vrtova te ocjenjivala originalnost i trud koji je uložen u njihovo uređenje.

Ovogodišnji pobjednici u akciji "Čiji vrt je najljepši“ su Ružica i Stanko Sakač iz Žabnika, Mihael i Mišel Rubin iz Dunjkovca te Ivan Dobranić iz Novog Sela Rok.

U izboru za najljepši vrt sudjelovali su: Kristina Kozar iz Ivanovca, Spomenka Marciuš iz Nedelišća, Marija Cmrečnjak iz Murskog Središća, Ana Perčić iz Žabnika, Marijana Ciglarić iz Dunjkovca, Ivan Dobranić iz Novog Sela Rok, Alen Veseli iz Šenkovca, Ljubica Ribić iz Podturna, Rozina Fučko iz Ivanovca, Katarina Sarić iz Mačkovca, Sanja i Norbert Vebarić iz Svetog Urbana, Marija Varga iz Pribislavca, Marija Prekupec iz Gardinovca, Marija Kerovec iz Podturna, Marija Ivanović iz Goričana, Marija Lovrek iz Nedelišća, Ana Kranjčec iz Štefanca, Mišel Rubin iz Dunjkovca, Ivan Mesarić iz Plešivice, Ružica i Stanko Takač iz Žabnika, Marija Jambrošić iz Podturna i Agneza i Ivan Juras iz Orehovice.

Posebne nagrade dodijeljene su Kristini Kozar iz Ivanovca za naj cvijet te Mariji Prekupec iz Gardinovca za najoriginalniju vrtnu dekoraciju.

Akcija "Čiji je vrt najljepši“ provodi se sedmu godinu. Četvrtu godinu u akciju se uključuje Turistička zajednica Međimurske županije čiji je voditelj Rudi Grula istaknuo da su uređene okućnice i krajobraz nezaobilazan te važan dio svake turističke destinacije.

- Ljubav prema prirodi, briga i pažnja koju Međimurke i Međimurci ulažu u uređenje svojeg "falačeca“ svojeg kraja, vidljiva je u svakom kutku naše županije. Sinergijom Turističke zajednice, medija i naših građana dobivamo kvalitetnu promociju Međimurja i naših vrijednosti, a na tome temeljimo veće brojke u turizmu i gospodarstvu. Marljivost naših ljudi nas obvezuje da još više ulažemo, gradimo i razvijamo se na našem putu najuspješnije turističke destinacije kontinentalne Hrvatske - rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.