Sadržaj s oznakom: vrt

Iako ne zahtjeva puno pažnje, o njoj se ipak treba brinuti, ali na malo drugačiji način od klasičnih biljaka koje rastu iz zemlje u teglama.

Begonije se sade u tlo tek nakon što prođe posljednji mraz. Na jesen ih treba izvaditi iz zemlje i posaditi u tegle, potom im skratite izdanke na 10 cm i pospremite na toplo mjesto do sljedećeg proljeća.

Cvate od srpnja do rujna, a po dužini cvatnje konkurirati mu mogu samo ruže. Cvjetovi su pojedinačni na kratkim stapkama, široko zvončasti, do šest centimetara široki, bijeli, grimizni, ljubičasti ili rozi s kontrasno obojenom sredinom.

Vrtni centar Iva iz Štefanca, pored Čakovca, donosi savjete o uređenju vrta ukrasnim kamenjem. Ukoliko ste u procesu uređenja dvorišta i dobro bi Vam došla neka ideja, u Ivi predlažu lomljeni bijeli kamen ili oblutke. Ove vrste kamena možete koristiti kao površinski sloj za staze, putiće, kao obrub za cvjetne gredice, u posudama ili samostalno.

Biljke koje preferiraju hladnije uvjete imaju koristi od sunca u jutarnjim i popodnevnim sjenama tijekom vrućeg dana

Kristov ili Isusov trn porijeklom je iz tropskih krajeva. Grane su guste i posute trnjem, a cvijet je mali, okružen s dva pricvjetna listića u jarkim bojama crvene, roze ili bijele boje. U dobrim uvjetima biljka cvate gotovo cijele godine.

Nisu prezahtjevne za uzgoj. Možemo ih koristiti u dijelu vrta u kojem nam ostale vrste ne uspijevaju ili pak ako nismo sigurni u neki drugi izbor bilja.

Biljke apsolutno otporne na sušu ne postoje. Postoje samo one koje znaju dobro gospodariti s vodom. Postoje i načini kako uštedjeti i spremiti vodu u ljetnim mjesecima, kažu u Vrtnom centru Iva iz Štefanca, pored Čakovca.

Ova vrlo atraktivna biljka je zapravo penjačica koja se često uzgaja u zatvorenom prostoru, ali se dobro održava i na otvorenom ljeti. U idealnim uvjetima može narasti šest do sedam metara.

Nekad je cvjetnu osnovu vrta činilo jednogodišnje cvijeće i trajnice. Ali se sad cvatuće grmlje koristi za stvaranje trajnog drvenastog okvira, pozadine za mnoge druge cvjetne vrste.

Bolje je zalijevati rjeđe većim količinama vode, nego češće, a manje. Obilatim, a rjeđim zalijevanjem, voda dopire do dubljih slojeva, čime je omogućeno bolje zakorjenjivanje biljke.

Mikić navodnjavanje iz Gojanca ima višegodišnje iskustvo u planiranju i izvođenju sistema za automatsko navodnjavanje te hlađenju otvorenih prostora. Stručni tim tvrtke nudi Vam kvalitetna projektna rješenja za vaše vrtove,…
Počeli su radovi u vrtu. Sve što je potrebno da bi se vaš vrt i ovoga proljeća zazelenio i procvjetao u punome sjaju pronađite u našem posebnom prilogu "Idemo u…

Bez obzira imate li malu terasu za ukrašavanje ili veliki prostor u dvorištu za vrtlarenje, vrt koji ste stvorili za sebe može vam donijeti mir.

Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji s Međimurskim novinama i ove godine nastavila je tradiciju izbora najljepših međimurskih okućnica. Natječaj je prilagođen novim trendovima, budući da Međimurci sve više uređuju…
Oko 500 učenika prvih i drugih razreda II., III., IV. i VI. osnovne škole Varaždin učit će o održivom razvoju kroz ekološki uzgoj hrane u vlastitim školskim vrtovima. Riječ je…
Stranica 1 od 2