Dječji vrtić Bubamara Gornji Kneginec Foto: VV arhiva

Četiri vrtića iz Varaždinske županije uključena u sustav elektroničke usluge upisa u dječji vrtić

I.D./Varaždinske vijesti | 17.1.2021. u 14:40h | Objavljeno u Našim krajem

Dječji vrtić "Bubamara" iz Gornjeg Kneginca uključen je u projekt "Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove".

Odlukom Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva o odabiru ustanova ranog i predškolskog odgoja koje će koristiti sustav za upise, razvijen u sklopu ovog projekta, Dječji vrtić "Bubamara" ušao je u društvo od 151 ustanove ranog i predškolskog odgoja na području Hrvatske koji će koristiti ovaj sustav.

Prema odluci Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, uz kneginečki dječji vrtić, za uključivanje u projekt izborila su se još tri vrtića s područja Varaždinske županije - Dječji vrtić "Ivančice" Ivanec, Dječji vrtić "Novi Marof" Novi Marof te Dječji vrtić "Ježeva kućica" Beretinec.

Sustavom će se ostvariti i administrativno rasterećenje građana, budući da će se upisi moći obavljati i putem sustava e-Građani, a za prijavu više neće biti potrebno donositi razne potvrde (poput rodnog lista djeteta ili potvrde o zaposlenju), već će sustav te podatke sam povlačiti iz odgovarajućih registara nadležnih državnih tijela koja su dosad građanima izdavala potvrde na svojim šalterima.

Za dio ustanova koje zadovoljavaju administrativne i tehničke uvjete i koje u skladu s kriterijem inkluzivnosti, sukladno indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave koja je osnivač ustanove, ostvare najveći broj bodova, bit će osigurana i informatička oprema.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci