CESTICA Prihvaćen proračun za iduću godinu "težak" 6,9 milijuna eura: koji su ključni projekti? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

CESTICA Prihvaćen proračun za iduću godinu "težak" 6,9 milijuna eura: koji su ključni projekti?

VV | 1.12.2022. u 17:33h | Objavljeno u Našim krajem

Dogradnja vrtića, rekonstrukcija društvenog doma Gornje Vratno, izgradnja društvenih prostorija Jarki, kamp Križovljangrad te javnozdravstveni projekt "Jer srce prepoznaje najbolje" najznačajniji su projekti koji su predviđeni na području Općine Cestica u idućoj godini.

Riječ je o projektima za koje su sredstva, gotovo 2,5 milijuna eura u proračunu Općine Cestica za 2023. godinu, kojeg su općinski vijećnici većinom glasova prihvatili na sjednici Općinskog vijeća, koja je održana 30. studenog. Proračun Općine Cestica za iduću godinu iskazan je u eurima i iznosi 6.923.320 eura. Najviše sredstava, ukupno 1.250.000 eura, osigurano je za dogradnju i nadogradnju dječjeg vrtića u Cestici. Za rekonstrukciju društvenog doma Gornje Vratno osigurano je 707.500 eura, a za izgradnju društvenih prostorija Jarki 67.000 eura. Za projekt "BEYOND - umrežavanje gradova" osigurano je 130.000 eura, kamp Križovljangrad 100.000 eura te još dodatno 133.000 eura za drugu fazu uređenja parka Križovljangrad, a za projekt "Jer srce prepoznaje najbolje" u proračunu za iduću godinu osigurano je 40.000 eura. 

- Kroz proračun za iduću godinu jasno se vidi kako Općina Cestica vodi računa o mladim obiteljima, pa je tako za sufinanciranje smještaja djece u vrtićima osigurano 230.000 erua, a za pomoćnike u nastavi za produženi boravak osigurano je 45.000 eura. Također, nastavit ćemo s financiranjem radnih bilježnica, atlasa i mapa, za što je u proračunu osigurano 27.000,00 eura, dok je za stipendije osigurano 53.000 eura - rekao je Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica.

IMG_20221130_190239.jpg

U toj pograničnoj općini vodi se računa i o udraugama, koje su važan čimbenik u zajednici, ali i za socijalno potrebite. Tako je osigurana isplata božićnica za umirovljenike čija je mirovina niža od 2.500 kuna, a bit će podijeljeni i darovi za sv. Nikolu. 

- Proračun za 2023. godinu je gospodarski, razvojan i socijalno osjetljiv. Iako je ova godina za općinske financije bila izazovna, mi nismo stali s naporom i radovima. Smatram da je za 2023. godinu vijećnicima predstavljen realan proračun i želim da se svi još više uključe u razvoj zajednice. Finalizirali smo mnoge projekte, planirane investicije, dok je još mnogo projekata ispred nas - rekao je Korotaj.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci