Cestica domaćin izborno-izvještajne sjednice Skupštine Kluba vatrogasnih veterana Varaždinske županije

VV | 26.5.2022. u 18:55h | Objavljeno u Našim krajem

U dogovoru s Općinom Cestica i Vatrogasnom zajednicom općine Cestica vatrogasni veterani s područja Varaždinske županije održali su, u nedjelju, 22. svibnja 2022. godine, svoju redovitu izbornu-izvještajnu sjednicu Skupštine, a ista je temeljem zaključka članova Izvršnog odbora Kluba vatrogasnih veterana održana u dvorani Kulturnog centra u Cestici.

Sama sjednica Skupštine započela je, u 16 sati, izvođenjem hrvatske i vatrogasne himne, a potom je minutom šutnje odana počast preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima. Na početku rada Skupštine okupljene vatrogasne veterane i goste, u ime načelnika Mirka Korotaja, pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća općine Cestica Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica i poželio im uspješan rad.

Predloženi dnevni red jednoglasno je prihvaćen, a verifikacijskom povjerenstvo utvrdilo je da je sjednici prisutna natpolovični broj članova, 92 od 170, čime je utvrđeno da će sve usvojene odluke biti pravovaljane.

Sva izvješća i planovi jednoglasno su prihvaćeni, a nakon razrješnice starom rukovodstvu Milenko Biškup, zapovjednik VZO Cestica, u svojstvu predsjednika kandidacijskog izbornog povjerenstva predložio je kandidata za predsjednika i članove Izvršnog odbora u slijedećem mandatnom razdoblju. Prijedlog je jednoglasno te su za nove članove izabrani: Za predsjednika Zdravko Jagec, a uz njega u Izvršni odbor još su izabrani Zvonko Biškup, Josip Levatić, Zdravko Pizek, Zvonko Mikac, Marijan Gradiščak, Josip Mužina, Antun Kos, Mladen Hemar, Ivan Puklavec, Juraj Županić i Ivan Prekrit.

Nakon održanih izbora za novo rukovodstvo zaslužnim članovima uručena su vatrogasna priznanja, a uspješan rad novoizabranom rukovodstvu uputili su predstavnici vatrogasnih veteranskih organizacija iz Međimurske i Zagrebačke županije kao i gosti iz susjedne Slovenije.

Podršku novoizabranom rukovodstvu uputio je Nedjeljko Vukalović, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, a zahvala članovima na povjerenju uputio je i novoizabrani predsjednik Kluba vatrogasnih veterana Varaždinske županije, kao i Općini Cestica i vatrogascima VZO Cestica na pomoći oko održavanja sjednice te sve sudionike sastanka pozvao na druženje koje je nastavljeno u dvorani DVD-a Križovljan Cestica.

Galerija slika