Čehok na obnovljenom dječjem igralištu u Habdelićevoj ulici: U tri godine obnovili smo sva igrališta

MGA/VV | 18.8.2020. u 12:15h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Ivan Čehok obišao je danas obnovljeno igralište u Habdelićevoj ulici, u parku iza varaždinske katedrale. Riječ je o najfrekventnijem igralištu u centru grada na koje dolaze, ne samo obližnji stanari, nego i djeca s roditeljima iz drugih dijelova grada.

- U obnovu dječjih igrališta, ali i u postavljanje klupica i stolova oko zgrada, uloženo je oko 750.000 kuna. Već idući tjedan krećemo s uređenjem novog dječjeg igrališta u ulici Grada Koblenza. U tom novom naselju, iza Kučanske rampe, nema dječjeg igrališta, pa ćemo i u tom dijelu grada urediti veće igralište - najavio je gradonačelnik, a do kraja godine će se novim igralima nadopuniti još nekoliko igrališta na području grada, što uključuje i prigradska naselja. 

- Time bi do kraja godine trebala završiti ukupna obnova igrališta, tako da smo u tri godine uspjeli obnoviti sva igrališta, s klupama i stolovima - istaknuo je gradonačelnik.

O ukupno 52 dječja igrališta na području grada brine se gradska tvrtka Parkovi. Predsjednik Uprave Alen Runac ističe da djelatnici Parkova redovito obilaze igrališta kako bi provjerili njihovu sigurnosti i zamijenili potrgane ili dotrajale dijelove. Zajedno s gradonačelnikom pozvao je građane da im prijave ukoliko uoče neki kvar na igralima, a na stariju djecu također apeliraju da ne uništavaju igrala.

Označeno u
Galerija slika