Budući središnji trg u Visokom bit će spoj tradicijskih i urbanih elemenata Foto: Općina Visoko

Budući središnji trg u Visokom bit će spoj tradicijskih i urbanih elemenata

Varaždinske vijesti | 14.4.2021. u 20:27h | Objavljeno u Našim krajem

Vijećnicima Općine Visoko na posljednjoj sjednici Vijeća u ovom mandatu prezentirano je idejno rješenje budućeg središnjeg trga u Visokom.

Bila je to jedna od dvije točke dnevnog reda sjednice održane u nedjelju, 11. travnja, a osim vijećnika, sjednici su nazočili predsjednici mjesnih odbora i udruga s područja općine. Vijećnici su prihvatili Odluku o pokretanju izrade 3. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Visoko, a time će se mještanima omogućiti prenamjena pojedinih parcela, odnosno zemljišta u građevinska područja i vikend zone.

Idejno rješenje uređenja budućeg središnjeg trga u Visokom vijećnicima je predstavila projektantica Maja Kireta, čiju su prezentaciju svi pratili s velikim interesom.

-Radovi na našem Društvenom domu su praktički završeni, čeka se tehnički pregled i uporabna dozvola, a ono što nam predstoji je uređenje trga u Visokom. Radujemo se tom projektu zahvaljujući kojem će i naš ruralni prostor dobiti urbani trg koji će, vjerujem, biti novo mjesto za druženje i okupljanje mještana – rekao je općinski načelnik Dragutin Mateković.

Prema idejnom rješenju, trg s betonskim opločnicima bit će mjesto za održavanje manifestacija i nastupa na otvorenom, imat će natkrivenu pozornicu, fontanu i klupice za odmor, uz posebno prilagođeno osvjetljenje, a načelnik Mateković objašnjava da je trg zamišljen kao spoj tradicijskih i urbanih elemenata.

-Doista se nadam da ćemo uspjeti u našoj ideji da središte događanja u općini Visoko postane jedan tako lijepo uređeni trg, a podršku u realizaciji ove ideje pružit će nam i naš saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je, kao i građani kojima smo također prezentirali projekt, zadovoljan idejnim rješenjem – kazao je Mateković te dodao da je saborski zastupnik Stričak obećao i pomoć u apliciranju projekta na natječaje za sredstva Europske unije.

visoko_14042021_3.jpg

visoko_14042021_4.jpg

visoko_14042021_5.jpg

visoko_14042021_6.jpg

visoko_14042021_1.jpg

visoko_14042021_2.jpg

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci