Branitelji posjetili Općinu Sračinec i odali počast poginulim prijateljima Foto: Općina Sračinec

Branitelji posjetili Općinu Sračinec i odali počast poginulim prijateljima

VV | 22.7.2019. u 15:45h | Objavljeno u Našim krajem

Klub varaždinskih branitelja 1991. - 1995., udruga branitelja koja je osnovana prije dvije godine, povodom godišnjice osnutka, organizirala je posjet četirima općinama na području Varaždinske županije. Između ostalih, posjetili su Općinu Sračinec, gdje su na spomen obilježjima u Svibovcu Podravskom i Sračincu položili vijence, upalili svijeće i odali počast svojim suborcima koji su svoj život položili na oltar domovine.

- Pozvali smo naše prijatelje branitelje u ovaj posjet, drago mi je da su se odazvali u ovakvom broju. Želimo im pokazati ovaj naš kraj i zajedno se s njima prisjetiti naših prijatelja. Kroz 104. brigadu prošlo je 12.500 ljudi s ovih područja, a oni su bili na terenima diljem Hrvatske. Ideja je da nastavimo s ovim i u idućim godinama i svaki put obiđemo po četiri općine Varaždinske županije - rekao je organizator posjeta Vladimir Leskovar, predsjednik Kluba varaždinskih branitelja 1991. - 1995.

Članovi braniteljskih udruga iz Požege, Budaševa kod Siska, Svete Nedelje, Pakraca, Lipika, Svetog Đurđa i Varaždina obišli su varaždinsko groblje, Svibovec Podravski, Sračinec, Cesticu, Natkrižovljan i Vinicu.

- S područja općine Sračinec imali smo pet poginulih i preminulih branitelja i uvijek ih se s posebnim poštovanjem i pijetetom sjećamo. Drago mi je da su ovdje s nama njihovi kolege, koji ih se sjećaju baš kao i mi. Hvala svima koji su danas posjetili našu općinu - naglasio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec koji je zajedno s braniteljima posjetio spomen obilježja i položio vijence u ime Općine Sračinec.