FOTO Bosilj: Imamo toliko radova da nam je teško naći izvođače

vv | 29.5.2024. u 10:56h | Objavljeno u Našim krajem

Radovi na infrastrukturi i prometnicama uzrokuju gužve u Varaždinu - do kada?

U Grabanicama se uređuje glavni prilaz tom varaždinskom kvartu, koji ide iz Jalkovečke ulice, tako da ubuduće neće biti krivudav, već pravocrtan, a uz to će se napraviti novo parkiralište. Zbog toga je privremeno prekinut promet na toj prometnici, a gužvi u promete ima i drugim dijelovima Varaždina gdje su također radovi u tijeku.

-Uređenjem kolnika u Grabanicama cijeli će kvart dobiti novi izgled, kojem će doprinijeti i polupodzemni spremnici za otpad, koje postavljamo na devet lokacija, tako da ćemo maknuti postojeće ružne kontejnere, koje uklanjamo i iz drugih dijelova grada, rekao je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, koji je obišao radove procijenjene na 150.000 eura skupa sa zamjenikom Miroslavom Markovićem te predsjednikom Gradskog vijeća Lovrom Lukavečkim.

Zbog ovih radova, prekinut je promet glavnim, prvim prilazom u Grabanice, kojima se može doći samo susjednim, drugim prilazom. To, zasada, ne uzrokuje probleme u prometu kakvi su vidljivi na drugim gradskim ulicama koje se također uređuju, kao što su Supilova i Vrazova. Što se točno radi i do kada, objasnio je gradonačelnik.

-Radovi u Supilovoj kasne zbog toga što je trebalo ishoditi dozvole od Hrvatskih željeznica. Sada je to riješeno i od ponedjeljka kreću intenzivni radovi, koji će biti gotovi do kraja lipnja, obećao je Bosilj.

Usporedno s tim, radi se i u Vrazovoj.

-Varkom mijenja vodovodnu infrastrukturu, a zatim se uređuje kolnik. Kad završe radovi u Grabanicama, a to će biti kroz tri do četiri tjedna, izvođač radova se seli u Vrazovu. Zadnjih nekoliko dana imamo gužve jer se morao raditi spoj Vrazove i Hallerove, ali to će se danas završiti, tako da od petka neće biti gužvi jer se vraćaju na jedan trak. Do Špancirfesta sigurno će se završiti radovi do ulice V. Lisinkog. Poslije Špancifesta, ide Kurelčeva, koja će se isto urediti, od Banus placa do Trenkove, ide i Kačićeva, od Uršulinske do Cankareve, kako bi se svake godine uredio dio centra. Uredit će se i Ulica Hinka Krizmana, gdje su radove završili Termoplin i Varkom, pa Teslina ulica, kao i R. Boškovića. Imamo toliko radova da nam je teško naći izvođače,  ustvrdio je Bosilj, dodajući da će se kroz dva tjedna završiti staze u šetalištu kod HNK-a.

Označeno u
Galerija slika