Bosilj: Dosta je kleveta i laži - HDZ je okupirao i sport!

vv | 2.11.2023. u 07:21h | Objavljeno u Našim krajem

Neka HDZ vrati sport varaždinskim sportašima ili će Grad promijeniti razinu financiranja sporta kroz Zajednicu sportskih udruga

- Cmizdrenje i klevetanje HDZ-ovca Rožmarića jer je nevrijeme oštetilo balon 2 u Graberju, kojeg koristi preko Zajednice sportskih udruga grada Varaždina (ZSUGVŽ) - zaslužuje osvrt, budući da za nastalu štetu posljedice okrivljuje gradonačelnika, navodi dr. sc. Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina, naglašavajući da je dosta kleveta i laži jer se zna koga bi trebalo biti zapravo sram.

https://www.varazdinske-vijesti.hr/aktualno/foto-nevrijeme-ostetilo-balon-kod-graberja-nastradao-i-gol-u-trnovcu-bartoloveckom-75602

Kao prvo, ukazuje da su baloni Graberje sagrađeni prije 30-ak godina i nakon toga ni jedna vlast, ni jedan gradonačelnik nisu uložili niti lipu/cent u njihovu obnovu sve do gradske uprave kojoj je na čelu.

- HDZ je po već pročitanoj matrici okupirao sport u cijeloj Hrvatskoj, a isto učinio i u Varaždinu, te je Zajednica sportskih udruga postala svojevrsna ispostava (da ne velim „prčija“) HDZ-a. Predsjednik ZSUGVŽ, propali HDZov kandidat za gradonačelnika grada Varaždina Alen Runac (poznat i po tome što je zlorabio gradsku sportsku infrastrukturu za svoju kampanju), bio je i gradski vijećnik koji je glasao protiv proračuna grada u studenom 2022. Da pojednostavim: Runac je glasao protiv sredstva za obnovu balona 2, svojom je ručicom srušio proračun, izazvao prijevremene izbore i spriječio da početkom 2023. krene obnova balona 2 za koje su bila osigurana sredstva u proračunu. Metaforički bi mogli reći da je u stvari Runac srušio proračun, a time i balon - upozorava Bosilj.

Nakon što su HDZ i njihov libling i županijski koalicijski partner potučeni do nogu na prijevremenim izborima u travnju ove godine, kako podsjeća. izglasan je proračun i u svibnju su ZSUGVŽ doznačena sredstva za obnovu balona 2.

- No, opet stara i poznata matrica u režiji HDZ-a: 40.000 Eura im nije bilo dovoljno već su „dečki“ odabrali ponudu koja je 9000 Eura skuplja od proračunske stavke - ukazuje Bosillj.

Međutim, kako naglašava, Gradsko vijeće im rebalansom u rujnu odobrava i to povećanje i doznačuje im i ta dodatna sredstva (podsjećam po prvi put u trideset godina od izgradnje balona) pa  ZSUGVZ konačno sklapa ugovor o izvođenju radova, ali je nevrijeme preduhitrilo radove.

- HDZ-ovac neće reći da je za ovu veliku štetu kriv njegova draga HDZova klika koja vlada Zajednicom, već će za njihovo opstruiranje i nered podmetnuti kukavičje jaje u dvorište gradonačelnika. E, pa neće moći. Da zaključim ovu ružnu epizodu u režiji HDZ-ovaca: Grad će obnoviti balon 2, ali i pretresti politiku financiranja ZSUGVZ za slijedeću godinu. A glavni će nam moto biti: politika van iz sporta – vraćamo sport sportašima - zaključuje Bosilj.

Nije dugo trebalo čekati odgovor prozvanog Rožmarića koji se javio na svom Facebook profilu kojemu je zasmetao stav gradonačelnika da je "HDZ-ov igrač", njegov odgovor s Facebook profila prenosimo u cijelosti.

- Obzirom da se gradonačelnik žestoko i jadno obrušio na mene osobno, obraćam se i ja njemu osobno. Takve gluposti koje je povezao i izrekao kako bi me oblatio, govore najbolje o njemu i njegovoj nesposobnosti. Ako sam je cmizdravi HDZ-ovac, onda je on fufljavi, nesposobni gradonačelnik. Umjesto da razmisli kako da pozove i nagradi sportaše iz kluba, koji su se upravo vratili iz Riyadha i na ponos svih nas ostvarili vrhunske rezultate trenirajući u balonu 2., on mene etiketira sa političkom naljepnicom HDZ-a. Nesposobni gradonačelnik ne zna drugačije. Nikada nisam bio politički eksponiran niti me je politička karijera zanimala. Baš suprotno, imam averziju prema politici, naročito u sportu, a upravo on politizira sport i želi me osobno ispolitizirati, a da nije ni svjestan koliko ispada smiješan.
Cijeli svoj život posvetio sam sportu i postigao njemu neshvatljive rezultate. Sportaši su mi uvijek bili na prvom mjestu, a on mene u politiku. Nesposobni gradonačelnik, koji bi bez političke pripadnosti bio nezamjetljiv, "sivi", prosječan, srednjovječni čovjek. Ukrasio me da sam cmizdrav i da klevećem, a da nije ni svjestan koliko ispada smiješan pri tome. Svi koji me poznaju, znaju da mogu biti sve, samo ne cmizdrav i klevetav. Da je imalo sposobniji, do havarije balona 2 ne bi došlo. Ulagao je u druge balone, jer je njemu tenis interesantniji od boksa. E, pa dragi moj prijatelju, promisli prije nego progovoriš i počneš klevetati nekog koga dovoljno ne poznaješ. Dajem dozvolu svim portalima i medijima da prenesu ovu moju izjavu - stoji u objavi Facebook profila Miljenka Rožmarića.