Bogati prosinac KUD-a Ježek: Od Adventa i humanitarne akcije do godišnjeg koncerta Foto: KUD Ježek Beretinec

Bogati prosinac KUD-a Ježek: Od Adventa i humanitarne akcije do godišnjeg koncerta

I.D./Varaždinske vijesti | 5.1.2019. u 08:18h | Objavljeno u Našim krajem

Kulturno umjetničko društvo "Ježek" iz Beretinca proteklog je prosinca brojnim aktivnostima mještanima općine Beretinec i okolice uljepšalo blagdane.

Kao i 2017. godine, centar Beretinca bio je zaogrnut u blagdansko ruho. Postavljeni su jelka i veliki adventski vijenac ukrašeni ručno rađenim ukrasima koje su izradili članovi KUD-a "Ježek", dok je jelku donirala obitelj Mežnarić iz Beretinca. Adventske svijeće paljene su subotama predvečer, kad bi se u centru okupio velik broj mještana. Blagoslov svijeća i zajedničku molitvu predvodili su župnik župe sv. Ilije Izidor Ferek te đakon Rafael Mikec. Okupljeni mještani mogli su svake subote uživati u programu članova KUD-a "Ježek" te Mješovitog zbora župe sv. Ilije i Zbora mladih "Put života". Također, za njih se tu našlo domaćih kolača, kuhanog vina i čaja, koje su za njih pripremili KUD "Ježek", Udruga vinogradara i voćara VIV-BER i Općina Beretinec.

kud_jezek_beretinec_prosinac_2018_1.JPG

U sklopu Adventa u Beretincu već je drugi put provedena i humanitarna akcija u kojoj je prikupljeno tridesetak kilograma trajnih namirnica i higijenskih potrepština za potrebe korisnika Socijalne samoposluge "Kruh svetog Antuna" Varaždin. Posljednje je subote, na oduševljenje okupljenih tristotinjak mještana, folklorna sekcija KUD-a po prvi put u Beretincu uprizorila žive jaslice.

kud_jezek_beretinec_prosinac_2018_2.JPG

Blagdanske aktivnosti zaokružene su tradicionalnim godišnjim koncertom i 7. smotrom folklora KUD-a "Ježek", održanima u 29. prosinca u prepunom Društvenom domu u Poljani Biškupečkoj. Osim svih sekcija KUD-a "Ježek", publici su se predstavili i Zbor Stellarium KUD-a Cestica, Centar tradicijske kulture Varaždin, Kulturno umjetnička udruga "Ivan vitez Trnski" Nova Rača te Folklorno društvo "Rožmarin" Dolena iz Slovenije. Na pozornici se izmijenilo oko 120 izvođača, što je najviše do sada na godišnjim koncertima, na kojima je lijepa tradicija i druženje u kojem se zadrže izvođači s publikom i nakon koncerta.

kud_jezek_beretinec_prosinac_2018_3.JPG

kud_jezek_beretinec_prosinac_2018_4.JPG