Beretinec: Zbog prometne problematike dogovorena obnova znakova i ugradnja nadzornih kamera Foto: Općina Beretinec

Beretinec: Zbog prometne problematike dogovorena obnova znakova i ugradnja nadzornih kamera

| 8.5.2020. u 13:27h | Objavljeno u Našim krajem

Na inicijativu i poziv načelnika Općine Beretinec, 6. svibnja 2020. održan je sastanak vezan na problematiku sigurnosti u prometu, prometa teretnim vozilima (kamionima) kroz županijske ceste u Općini Beretinec. U posljednje vrijeme primijećen je pojačan promet teretnih kamiona županijskom cestom ŽC 2063 (D35-Tužno-Črešnjevo-Beretinec (Ž2050).

- Nadalje, zaprimili smo pritužbe građana koji imaju stambene objekte uz spomenutu cestu da prilikom prolaza gore spomenutih teretnih kamiona dolazi do intenzivne vibracije stambenih objekata kao i do nesnosnih količina prašine rečeno je na sastanku.

Na sastanku su, uz načelnika Igora Kosa, prisustvovali još Žaneta Žilić, viša inspektorica za promet Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Danijel Posavec, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave varaždinske, Davor Bezak, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu, Dejan Radat, Županijska uprava za ceste Varaždinske županije te Matija Kefelja, zamjenik načelnika.

Žaneta Žilić je istaknula da je napravila analizu prometa i ograničenja teških vozila (7,5 tona) kroz Općinu te predložila da od slijedećeg tjedna prometni inspektori budu na terenu i kontroliraju promet spomenutih vozila. Danijel Posavec naglasio je da u Općini ima dosta prometne signalizacije (znakova) koji su izbijeljeni i nisu uočljivi što i policiji predstavlja problem u provođenju mjera sigurnosti.

Od strane Općine i ŽUC-a dogovoreno je da se znakovi obnove, a policijska uprava će također na terenu kontrolirati promet i mjeriti brzinu. Općina Beretinec nabavit će 2 kućišta za nadzorne kamere koje snimaju brzinu prometa te će ih postaviti na lokacije županijskih cesta u Općini.

Također, Općina Beretinec napraviti će detaljnu analizu svih nerazvrstanih cesta (ulica) te MUP-u predložiti mjere za povećanje sigurnosti (znakove ograničenja), nakon njihove suglasnosti izradit će se elaborat Povećanja sigurnosti prometa i realizirati predložene mjere.

Svi sudionici sastanka složili su se da će se prema Varkomu i izvođaču radova Brodska Posavina apelirati da se županijske ceste asfaltiraju što prije. Načelnik ima informaciju i obećanje od strane izvođača radova da će tijekom lipnja i srpnja

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci