BERETINEC Osigurane stipendije za učenike i studente te potpore mladim obiteljima Foto: Općina Beretinec

BERETINEC Osigurane stipendije za učenike i studente te potpore mladim obiteljima

VV | 27.12.2023. u 16:00h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Beretinec još je jednom pokazala koliko brine za svoje mještane. Naime, u prostorijama Društvenog doma Beretinec općinski načelnik Nikola Žganec potpisao je ugovore o stipendiranju studenata i učenika. Potpisana su ukupno 23 ugovora za stipendiranje studenata te 11 ugovora za stipendiranje učenika s područja Općine Beretinec.

Kako je istaknuo Žganec, i ove se godine stipendije dodjeljuju svim redovnim studentima, bez obzira na ostvareni uspjeh u studiranju i godinu studija.

- Želimo pomoći našim studentima, kao i njihovim roditeljima te im barem na neki način olakšati njihovo školovanje. Nastavljamo s mjerama pomoći studentima i učenicima, za koje smo osigurali stipendije za deficitarna zanimanja i to od prvog razreda srednje škole - rekao je Žganec.

Uz ugovore za stipendije, načelnik je potpisao ugovore za dvije nove stambene mjere mladim obiteljima.

- Ove godine je ugovore za bespovratne potpore obiteljima potpisalo četvero korisnika. Općina im pomaže s ukupno 8.000 eura - rekao je načelnik Općine Beretinec te dodao kako će se ovim mjerama revitalizirati i obnoviti stare postojeće kuće.

- Sve su to demografske mjere kojima želimo pomoći našim sumještanima, ali ih i motivirati i zadržati na našem području. Svoje sumještane pratimo od najmlađe pa do najstarije dobi. Svima na neki način želimo pomoći, olakšati im život, a sve u cilju podizanja životnog standarda. Mislim da je ovo savršen način za završiti godinu, a s demografskim mjerama ćemo, naravno, nastaviti i u narednoj godini - poručio je načelnik Žganec.