BEDNJA Uređuje se moderni polivalentni centar bednjanskog govora Foto: Ilustracija/Arhiva VV

BEDNJA Uređuje se moderni polivalentni centar bednjanskog govora

Igor Čolaković | 7.8.2021. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Ovih su dana u punom jeku radovi na rekonstrukciji i adaptaciji stare kino-dvorane u Bednji, koja se preuređuje u moderni, polivalentni kulturni centar bednjanskog govora.

Općini Bednja Ministarstvo kulture i medija ove je godine, kroz Program javnih potreba u kulturi za 2021. godinu, dodijelilo 500.000 kuna bespovratne potpore za ovaj projekt.

bednja.jpg

- Ministarstvo kulture i medija Općini je već drugu godinu za redom dodijelilo značajna potporna sredstva iz Programa investicijskih potpora, koja su nam omogućila da započnemo radove na rekonstrukciji i adaptaciji stare kino-dvorane u Bednji, u kojoj će biti uređen polivalentni kulturni centar bednjanskog govora. S obzirom na to da je riječ o zahtjevnim i skupim radovima, investiciju ćemo provoditi kroz idućih nekoliko godina. Prvi radovi počeli su prošle godine, a plan je da tijekom narednih godina objekt uredimo i opremimo kao višenamjenski centar koji će u svom sastavu imati kinodvoranu, galeriju, funkcionalne prostore za rad udruga, prostorije za razne edukacije, prijem gostiju i protokolarni rad - istaknuo je Damir Poljak, načelnik Općine Bednja. 

Označeno u