Antolić Vupora: Primjer kako je socijaldemokratski pristup omogućio kvalitetniji i bolji život građana

VV | 28.6.2021. u 21:47h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Petrijanec slave svoj dan, a načelnik, SDP-ov Željko Posavec bio je domaćin brojnim uzvanicima.

Saborska zastupnica i predsjednica ŽO SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora naglasila je da je Općina Petrijanec pod vodstvom Željka Posavca primjer kako treba upravljati općinom kada na čelno mjesto dođe mladi čovjek.

– On je promijenio od sustava plaćanja dobavljača do dijela odgoja i obrazovanja, pa vrtići i škole funkcioniraju na posve drugi način. Projekt „Zaželi“ koji teče već nekoliko godina osigurao je skrb starijim korisnicama. Sve to pokazuje da je cijeli socijaldemokratski pristup građanima općine Petrijanec omogućio kvalitetniji i bolji život. Sva ostala ulaganja, projekti, novac iz fondova EU, sve je kvalitetno uloženo u komunalnu i društvenu infrastrukturu. Stoga je Petrijanec doista vrijedan primjer kako upravljati općinom. Ponosna sam da je u mom mandatu nova generacija mladih SDP-ovaca preuzela vođenje općina, pa i grada Varaždina – rekla je Antolić Vupora.

Gradonačelnik Varaždina, SDP-ov Neven Bosilj, bio je izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

– Ovdje je SDP-ov načelnik, mladi, agilni inženjer koji je napravio izuzetno puno za općinu. Odlično upravlja. Izgradio je vrtić, više ne postoje liste čekanja za vrtić i uz to imaju najmanje cijene vrtića, radi se aglomeracija, jako puno projekata europskim novcima – istaknuo je Bosilj.

Na svečanosti je bio i SDP-ov gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić koji je podsjetio da je lakše osvojiti mandat nego ga obraniti.

– Načelnik Petrijanca je mandat obranio uvjerljivije nego što je došao do prvog mandata. To najbolje govori koliko mu ljudi vjeruju i koliko je ostvareno. To znači da su, tamo gdje je socijaldemokratski model upravljanja i SDP s partnerima, rezultati puno bolji i uspješniji i da na kraju građani to honoriraju. Ali i njima se to isplati kroz puno veću kvalitetu života nego kad je na vlasti HDZ – izjavio je Jakšić.

Načelnik Općine Petrijanec naglasio je da niti u krizu nisu tražili izgovore, već su radili još više.

– Ispunili smo sve projektne aktivnosti i nismo se izgovarali pandemijom da nećemo moći realizirati projekte. Dobro smo gospodarili novcem. Tu je i aglomeracija u našim naseljima, riješili smo vodovodnu mrežu, slijedi širokopojasni Internet, daljnje ulaganje u komunalna infrastrukturu. Svaki naš potez i aktivnost imaju jedan cilj – bolji život sumještana – poručio je Posavec.