AGLOMERACIJA IVANEC Stigla specijalna vozila vrijedna 786.600 eura Foto: Branko Težak

AGLOMERACIJA IVANEC Stigla specijalna vozila vrijedna 786.600 eura

VV | 2.12.2023. u 12:35h | Objavljeno u Našim krajem

Specijalno vozilo za pražnjenje septičkih i sabirnih jama upotrebljavat će se i u prigradskim naseljima koja sada nisu ušla u obuhvat aglomeracije, a njihov sadržaj odvozit će se na pročistač

U sklopu projekta gradnje sustava odvodnje i pročišćivanja otpadnih voda Aglomeracija Ivanec, investitoru, Ivkom vodama d.o.o. Ivanec, isporučena su dva nova vozila vrijedna 786.613 eura (5,92 milijuna kuna).

Riječ je o specijalnim vozilima za čišćenje sustava odvodnje te za pražnjenje septičkih i sabirnih jama. Zajedno s prvim vozilom za snimanje i inspekciju sustava odvodnje, koje je isporučeno još 2021. godini, ukupna vrijednost isporučene opreme Ivkom vodama iznosi čak 983.044 eura ili 7,4 milijuna kuna.

nova_vozila1.jpg

Direktor tvrtke Ranko Zbodulja na primopredaji je istaknuo da se isporukom ove komunalne opreme zaokružuje aglomeracijski projekt (u ovom trenutku dovršeno je postavljanje 83% kanalizacijskih kolektora) te nazočne upoznao s tehničkim karakteristikama vozila.

Gradonačelnik Milorad Batinić istaknuo je isporučen vozni park, zajedno s pročistačem, čini smislenu cjelinu po pitanju budućeg održavanja sustava odvodnje i pražnjenja septičkih jama te da bi bez njih cijeli sustav Aglomeracije bio upitan.

nova_vozila2.jpg

- S obzirom na promijenjene klimatske uvjete, ekstremne količine kiša i oborinskih voda, nameće se potreba čišćenja i odčepljivanja sustava odvodnje, kako bi oni i dalje bili u funkciji protočnosti. Stoga ovo vozilo za čišćenje odvodnje stiže u pravo vrijeme. Jako je važno i vozilo za pražnjenje septičkih i sabirnih jama, koje će se za te svrhe upotrebljavati i u prigradskim naseljima, koja sada nisu ušla u obuhvat Aglomeracije, a čiji će se sadržaj odvoziti na pročistač – izjavio je gradonačelnik Batinić.