Aglomeracija Ivanec: Nakon izvođača radova, odabran i stručni nadzor Foto: Grad Ivanec

Aglomeracija Ivanec: Nakon izvođača radova, odabran i stručni nadzor

Varaždinske vijesti | 29.6.2021. u 19:31h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Nakon što su Ivkom-vode d.o.o. Ivanec nedavno donijele odluku o odabiru izvođača koji će na Aglomeraciji Ivanec idućih nekoliko godina izvoditi radove “teške” 21 milijun eura (157,96 milijuna kuna), u petak je potpisan ugovor s ponuditeljima koji su na natječaju dobili posao stručnog nadzora nad provedbom ovog golemog EU projekta.

U postupku javne nabave taj je posao dobila zajednica ponuditelja koju čine dvije zagrebačke tvrtke – Hidroprojekt i Eptisa Adria. Ugovor vrijedan 3,17 milijuna kuna je direktor Ivkoma-voda Edo Rajh potpisao s direktorom Hidroprojekta Antonom Smoljom i prokuristom Eptise Adria Josipom Ćorićem.

Za idući tjedan zakazano je i potpisivanje ugovora o izvođenju radova sa zajednicom ponuditelja koju čine HIS iz Donje Višnjice, Cestno podjetje Ptuj, GK grupa iz Varaždina i Zagorje gradnja iz Zagreba.

Sredstva za ovaj najveći infrastrukturni projekt u povijesti grada Ivanca, vrijedan ukupno 28,8 milijuna eura, osigurana su iz EU Kohezijskog fonda, državnog proračuna i Hrvatskih voda (koji ga pokrivaju s 94%), dok će Grad Ivanec osigurati 6% sredstava.

- Ovime se širom otvaraju vrata za početak golemih radova koji će se tijekom iduće 3 do 4 godine provoditi u Ivancu i okolnim naseljima - ističu iz Grada Ivanca.