FOTO 2. Memorijal sjećanja Josip Solina / Josip Krtanjek

vv | 11.10.2020. u 17:14h | Objavljeno u Našim krajem

U Jerovcu je održan „2. Memorijal sjećanja Josip Solina / Josip Krtanjek: Jerovec 2020“ u spomen na dvoje preminulih hrvatskih branitelja.

Memorijal je započeo odavanjem počasti, uz polaganje cvjetnih aranžmana i paljenjem svijeća, na posljednjim prebivalištima Josipa Soline i Josipa Krtanjeka na groblju u Kamenici, a nastavljen svečanošću otvaranja u Jerovcu, kojemu su nazočile obitelji Soline i Krtanjek, ratni kolege, prijatelji i poznanici preminulih, predstavnici braniteljskih udruga, mještani Jerovca, gosti i uzvanici i drugi.

Prigodno se obratio Tomislav Plahtarić, predsjednik Organizacijskog odbora memorijala, pozdravivši obitelji preminulih Soline i Krtanjeka, te sve nazočne, a riječi pozdrava i potpore ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade RH Tome Medveda ovakvom događanju, u kojem se čuva sjećanje na hrvatske branitelje prenio je njegov izaslanik Marko Letina.

Nakon toga je započelo odigravanje turnira u malom nogometu, koji je zbog epidemiološke situacije ovoga puta bio pozivne forme, uz sudjelovanje triju momčadi – lanjskog pobjednika Željeznice, potom Jerovca, te Drvodjelca.

Igralo se sustavom 'svatko sa svakim', gdje se najboljim pokazao Drvodjelac, drugo mjesto pripalo je Jerovcu, dok je treće mjesto osvojila Željeznica.

Najbolji strijelac je Mario Pintarić, a najbolji golman Dejan Rogina, obojica iz pobjedničkog tima.

Momčadi su nagrađene peharima, a pojedinci prigodnim statuama, koje su im uručili tajnik UDVDR Podružnice Varaždinske županije Tihomir Buden, potom članovi užeg vodstva ivanečkih dragovoljaca, veterana i invalida Marijan Vusić i Vlado Horvatić, te Marko Letina, izaslanik ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade RH Tome Medveda, kojemu je pripala čast da pobjedničkoj momčadi Drvodjelca uruči prijelazni pehar.

Svečanošću proglašenja rezultata i dodjelom nagrada okončano je ovogodišnje izdanje memorijala.

Josip Solina rodom je iz klenovničkog naselja Dubravec, zaselka Tiglin kod Jerovca, ratni je pripadnik 104. Brigade HV i 7. GBR Puma, a poginuo je 18.10.2000. u prometnoj nesreći na službenom zadatku.

Josip Krtanjek rodom je iz Jerovca, ratni je pripadnik 7. Gardijske brigade Puma, a iznenada je preminuo 24. lipnja 2017. godine.

Memorijal su organizirali Mjesni odbor Jerovec i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, uz pomoć kolega i prijatelja preminulih.