Uskrsni sajam u Ivancu: Druženje s Uskrsnim zecom i kićenje uskrsnog stabalca Foto: Grad Ivanec / ilustracija

Uskrsni sajam u Ivancu: Druženje s Uskrsnim zecom i kićenje uskrsnog stabalca

Varaždinske vijesti | 19.4.2019. u 14:04h | Objavljeno u Društvo

Svi građani, učenici i mališani ivanečkoga kraja pozvani su da se na Veliku subotu odazovu tradicionalnom Uskrsnom sajmu koji Grad Ivanec već godinama priređuje u suradnji s gradskim KUD-ovima i drugim udrugama te dječjim vrtićima i pojedinim ustanovama. Ove godine sajam će prvi put biti održan na Kinotrgu.

Sajmu se redovito pridružuju roditelji, bake i djedovi s djecom i mališanima, koje očekuje druženje s Uskrsnim zecom i zečicom te bojanje velikih pisanica i sudjelovanje u prigodnim uskrsnim radionicama. A možda se dogodi i neko živo uskrsno iznenađenje koje će sigurno razveseliti sve okupljene klince...

Svi građani i djeca neka sa sobom donesu i pisanice kojima će okititi uskrsno stabalce na špici. Sajam počinje nakon 8 sati i trajat će tijekom cijelog prijepodneva, a bit će izložene pisanice, uskrsni suveniri i ukrasi, rukotvorine tematski vezane uz Uskrs, a očekuju vas i delicije s tradicionalnog zagorskog uskrsnog stola.

Nakon što se provesele uz Uskrsnog zeca i oboje pisanice, sva djeca i mališani pozvani su na projekciju filma Petar Zecimir u Kinu Ivanec. Za klince je ulazak besplatan, odrasli plaćaju ulaznicu po simboličnoj cijeni od 10 kuna. Početak je u 11.30 sati. Oni koji ne stignu, na drugu projekciju mogu doći istog dana u 16.00 sati.

 

Označeno u