U Varaždinske Toplice stigao drugi dio spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

VV | 8.1.2021. u 09:06h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Grad Varaždinske Toplice nastavlja s brigom o zaštiti okoliša te unapređenjem gospodarenja otpadom. Naime, u ponedjeljak je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Gradu isporučio 1800 kanti za otpadnu plastiku zapremnine 120 litara.

- Ovo je posljednji element u potrebnoj infrastrukturi da građani na području grada Varaždinskih Toplica praktično mogu odlagati otpad na kućnom pragu. Vrećice su se koristile kao privremeno rješenje do dolaska ovih spremnika. Sada kada imamo sve potrebno, molimo građane da se savjesno i odgovorno ponašaju te da pravilno odvajaju otpad. Također, pozivamo građane da koriste reciklažno dvorište u kojem mogu besplatno odložiti razne vrste otpada. Time ćemo doprinijeti kvalitetnijem zbrinjavanju otpada i očuvanju našeg okoliša – poručila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković te zahvalila Fondu na novim spremnicima.

Vrijednost spremnika namijenjenih Gradu je 300.000,00 kuna, od čega će Grad sufinancirati 15 posto.

Prvi dio spremnika je građanima već podijeljen, a riječ je o 27 komada zapremnine 1.100 litara za otpadni papir, staklo i plastiku.

Inače, Grad Varaždinske Toplice prijavio se 2018. godine na javni poziv za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada koji je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uputio jedinica lokalne samouprave, a 2019. godine sklopljen je ugovor za nabavu ukupno 3.037 spremnika.