Ivanečke mališane razveselila tradicionalna manifestacija "Zebice - ptičeki se ženiju" Foto: Grad Ivanec

Ivanečke mališane razveselila tradicionalna manifestacija "Zebice - ptičeki se ženiju"

Varaždinske vijesti | 15.2.2021. u 08:22h | Objavljeno u Društvo

Prekrasna atmosfera vladala je u petak u gradskom Dječjem vrtiću Ivančice te u privatnom vrtiću Bambi u Ivancu, gdje je održana tradicionalna manifestacija "Zebice – ptičeki se ženiju".

Zbog ograničenja uzrokovanih koronom, Udruga udomitelja Nada ove je godine manifestaciju ograničila na dječje vrtiće. A kakvo li je samo iznenađenje za mališane bilo kad su izašli u vrtićki krug te – baš onako kako su proteklih dana učili u programu tradicijske baštine – na grančicama stabala i grmlja pronašli poklone koje su im, nakon cjelonoćne svadbe, ostavili ptičji svatovi!

S obzirom na temperature, lako bi uhvatili i "zebice", no dobro "zabundanim" klincima ptičja je svadba – uz svu silu srčeka i balona - bilo samo jedno veliko veselje.

Udruga Nada je mališane Dječjeg vrtića Ivančice za tu priliku nadarila s 250 slatkih paketića (uključujući i polaznike male škole), sa 100 paketića obradovala je i polaznike Bambija, a s još 50 poklončića razveselila je i udomljenu djecu te djecu u obiteljima u riziku od siromaštva. U nabavi poklona za ptičju svadbu Udruzi Nada pomogao je Grad Ivanec.

ivanec_zebice_vrtici_2021_1.jpeg

ivanec_zebice_vrtici_2021_2.jpeg

ivanec_zebice_vrtici_2021_3.jpeg

ivanec_zebice_vrtici_2021_4.jpeg

ivanec_zebice_vrtici_2021_5.jpeg