60 godina odmarališta na Rabu: Ovo ljeto ugostili 1.300 djece Foto: Dječje odmaralište Varaždin

60 godina odmarališta na Rabu: Ovo ljeto ugostili 1.300 djece

Varaždinske vijesti | 15.10.2019. u 21:05h | Objavljeno u Društvo

- Dječje odmaralište Varaždin na Rabu ove je godine obilježilo 60 godina rada i bilo je u sezoni potpuno popunjeno. To nam govori da je riječ o izvanrednom projektu čiju vrijednost prepoznaju mnoge generacije Varaždinaca koje uz odmaralište vežu uspomene na ljetovanja u djetinjstvu - naglasio je direktor Gradske tržnice Varaždin Predrag Ciglar na prezentaciji ovogodišnjih rezultata odmarališta.

Dječjim odmaralištem na Rabu već petu godinu upravlja Gradska tržnica Varaždin koja je u utorak u restoranu August okupila sve one koji su svojim radom tijekom ljeta brinuli o djeci, od voditelja i učitelja pa sve do osoblja samog odmarališta.

prezentacija_rab_2.JPG

Zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica je također zahvalila na radu i uloženom trudu svima koji su pridonijeli uspješnoj sezoni odmarališta na Rabu koje je ovo ljeto ugostilo 1.300 djece iz 19 osnovnih škola i 13 dječjih vrtića. Na Rabu su također ljetovala djeca u organizaciji Centra za socijalnu skrb, Društva Naša djeca Varaždin, Centra za odgoj i obrazovanja T. Špoljar, Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec te Udruge s intelektualnim teškoćama Međimurske županije i Rukometnog kluba Varaždin.

prezentacija_rab_1.JPG

Tijekom boravka djece u odmaralištu održani su programi Škole u prirodi, rehabilitacijsko ljetovanje, kamp gitare, kamp sporta i program ljetovanja djece iz socijalno ugroženih obitelji. Kapaciteti odmarališta su u potpunosti popunjeni, a Ciglar je u prezentaciji naglasio da se posebna briga vodi o sigurnosti djece.

prezentacija_rab_3.JPG

- Odmaralište redovito održavamo, uredili smo vanjsko igralište i klimatizaciju, a obnovljena je i kuhinjska oprema. Svake godine primamo brojne pohvale djece, roditelja i odgajatelja za kvalitetu prehrane te zbog organizacije, higijena i animacijskih sadržaja - rekao je Ciglar.

Za ljetovanje u sezoni 2020. godine također vlada veliki interes pa je za očekivati da će svi termini uskoro biti popunjeni. Stoga iz Gradske tržnice pozivaju sve zainteresirane da se što prije jave i rezerviraju svoje termine ljetovanja.