Vrhunski glazbeni događaj u Vinici: koncert viničkog slavuja Gabriele Hrženjak s prijateljima Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Vrhunski glazbeni događaj u Vinici: koncert viničkog slavuja Gabriele Hrženjak s prijateljima

VV | 21.7.2020. u 11:06h | Objavljeno u Društvo

Ovogodišnje Janino, proslava blagdana sv. Ane u Vinici koncertom će obilježiti vinička glazbena uzdanica Gabriela Hrženjak s prijateljima.

Dugoočekivani koncert će se održati u nedjelju, 26.srpnja s početkom u 19 sati ispred viničke župne crkve sv. Marka ev., a u slučaju lošeg vremena koncert će se, uz pridržavanje epidemioloških mjera zaštite od koronavirusa, održati u crkvi.

Za prvi dio koncerta, posvećen sakralnoj i crkvenoj glazbi, Gabriela je pripremila više poznatih duhovnih pjesama popu "Milost", "Ave Maria", "Krist na žalu", a drugi dio koncerta bit će posvećen poznatim arijama i duetima iz komičnih opereta "Vesela udovica" i "Grofica Marica". Na programu će biti i arije hrvatskih skladatelja te arije iz poznatih mjuzikala poput "Jalta, Jalta".

Uz klavirsku pratnju Patrika Zamude, studenta klavira u Grazu te Nikole Grabara, Gabrieli će se pridružiti Dominik Padarić, bariton, student pjevanja na Kraljevskoj akademiji u Manchesteru.

Koncert Gabriele i prijatelja trebao je biti održan još u sklopu Dana Općine Vinica, no s obzirom na to da su tada sve aktivnosti bile odgođene, očekujemo da će ove nedjelje vremenski uvjeti biti povoljni te da će vinička publika uživati u vrhunskom glazbenom događaju pod vedrim nebom. Ulaz na koncert je besplatan.