U Zlatnom Ajngelu otvorena izložba Sebastijana Dračića

N.P./VV | 11.6.2018. u 20:37h | Objavljeno u Društvo

U petak 8. lipnja u Zlatnom Ajngelu otvorena je izložba Sebastijana Dračića, koji je izložio devet ulja na platnu. Ovo je druga ovogodišnja izložba ostvarena u suradnji s Marjanom Špoljarom, povjesničarom umjetnosti iz Koprivnice.

Sebastijan Dračić je rođen 1980. godine u Zagrebu. Godine 1998. Maturirao je na u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu, slikarski odsjek. Godine 2000. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, slikarski odsjek. Godine 2006. diplomirao je u klasi prof. Zlatka Kesera. Izlagao je u zemlji i inozemstvu te je višestruko nagrađivan.

„… Na Dračićevoj slici, međutim, ne potencira se razlika niti se kalkulira sa značenjem: ono što je naslikano jedino je važno kao izvor informacija ili – još bitnije – slika ne predstavlja zagonetku u čijoj bi strukturi bila kamuflirana značenja važna za konačni ishod. Kad umjetnik naslika bujnu, vlažnu, gotovo tropsku šumu ili siluetu suhoga i škrtoga pustinjskoga brijega ili puni mjesec na nebu promatrač može biti fasciniran uvjerljivošću slikareve interpretacije tih prizora, moćnošću njegova postupka pa – u konačnici – i atraktivnošću prikazanih prirodnih fenomena…“ (iz predgovora katalogu Marjana Špoljara).

Izložba ostaje otvorena do 24. lipnja.

ajngel_sebastijan_dracic1.JPG

ajngel_sebastijan_dracic2.JPG

ajngel_sebastijan_dracic4.JPG

ajngel_sebastijan_dracic6.JPG