Malenica: Kultura i umjetnost nisu samo ukras našeg društva, oni su angažirana aktivnost

vv / grad varaždin | 4.10.2019. u 15:46h | Objavljeno u Društvo

- Kultura i umjetnost nisu samo ukras našeg društva, oni su angažirana aktivnost, ako im se tako i pristupi, ustvrdila je zamejnica varaždinskoga gradonačelnika Sandra Malenica u Gradskoj vijećnici gdje je danas predstavljen dio kulturno-umjetničkog programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture (EPK) te je potpisan ugovor o suradnji u razmjeni znanja u području razvoja publike između Grada Varaždina i tvrtke RIJEKA 2020.

Naime, kroz edukativni program “Učionice”, koji provode Rijelani u okviru projekta Rijeke 2020 – Europske prijestolnica kulture radi jačanja kapaciteta kulturnog sektora, kulturnih ustanova, organizacija civilnog društva i mladih, educirano je gotovo 1.500 polaznika. Taj model razvoja publike i jačanja kulturnih kapaciteta preuzet će i Grad Varaždin, koji se kandidira za Europsku prijestolnicu mladih i taj projekt vidi kao priliku za jačanje kapaciteta zajednice.

- Rijeka je napravila iskorak te se nadam da će djelić te atmosfere preći i na Varaždin“ – rekla je zamjenica gradonačelnika te zahvalila Rijeci 2020 na kontinuiranoj suradnji koju su do sada ostvarivali kao i na ovom iskoraku kojim će Varaždin dobiti dislocirani program Učionice.

Potpisivanju su nazočile, uz zamjenicu gradonačelnika Sandru Malenicu i Irena Kregar Šegota, direktorica Partnerstava i komunikacije Rijeke 2020, Lela Vujanić, voditeljica programskog pravca Kuhinja različitosti te Tanja Kalčić, glavna voditeljica sudjelovanja odnosno programske cjeline Učionica unutar EPK.