KULA STRAŽARNICA "(De)konstrukcija grada“ u Galeriji HDLU-a Foto: Krešimir Đurić

KULA STRAŽARNICA "(De)konstrukcija grada“ u Galeriji HDLU-a

Julijana Marčec | 8.10.2019. u 13:14h | Objavljeno u Društvo

(De)konstrukcija grada, naslov je izložbe kojom se varaždinskoj publici predstavila Dora Bakek, mlada umjetnica, nastavnica likovne kulture i članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin.
Na trećoj samostalnoj izložbi, ali prvoj u Varaždinu, mlada umjetnica je izložila 18 radova nastalih u kombiniranoj tehnici.
- U ovom ciklusu su radovi posvećeni Varaždinu, koji su nastali istraživanjem i spajanjem elemenata koji su meni dragi, ali i onih po kojima je Varaždin prepoznatljiv - rekla je autorica i dodala kako je pomoću tih elemenata dobila gradske scene zbog kojih ona voli Varaždin. Ujedno je istaknula kako su ju posebno inspirirali dravski motivi.
Izložbu je u Galeriji HDLU-a otvorila nova predsjednica Društva - Dina Zebec.
Ona je za predsjednicu izabrana sredinom rujna na izbornoj skupštini, na kojoj je za dopredsjednika izabran Nenad Opačić, a za programskog voditelja Nedjeljko Krčar. Nova predsjednica je najavila kako će do kraja godine u galeriji u Kuli stražarnici biti postavljene još tri izložbe, dvije samostalne – Ivana Duića i Ive Šarić te tradicionalna godišnja izložba članova HDLU-a Varaždin u vrijeme Adventa. Izložba Dore Bakek ostat će za razgled postavljena do 20. listopada. (jm)

Označeno u