HDLU Varaždin prima nove članove, prijave do 22. studenoga

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
HDLU Varaždin prima nove članove, prijave do 22. studenoga Foto: VV arhiva / ilustracija

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Varaždin raspisalo je natječaj za prijam novih članova u aktivno članstvo, a prijave su otvorene do 22. studenoga.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Varaždin (HDLU Varaždin), strukovna je udruga likovnih i multimedijskih umjetnika koji žive i djeluju na području Varaždinske županije, Republike Hrvatske, ali i onih koji žive i djeluju izvan područja Republike Hrvatske, a njihovo djelo vezano uz Varaždinsku županiju i hrvatsku kulturu i umjetnost.

Kroz svojih sedam desetljeća postojanja u različitim organizacijskim oblicima, HDLU Varaždin danas djeluje kao samostalno umjetničko strukovno udruženje koje kontinuirano promiče likovno stvaralaštvo u Republici Hrvatskoj, štiti i promiče kulturne i strukovne interese članstva, njihov likovni i multimedijalni rad i prezentira recentnu produkciju. Kroz godinu HDLU Varaždin organizira petnaestak samostalnih i skupnih izložbi članova i gostiju u svojoj galeriji u Kuli stražarnici Staroga grada.

Aktivan član HDLU-a Varaždin između ostaloga ima pravo na dobivanje neograničenog broja besplatnih potvrda o članstvu kojom aktivni članovi HDLU-a Varaždin ostvaruju prava i olakšice sukladno članku 22. Zakona o pravima samostalnih umjetnika i poticanju kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, pravo na dobivanje procjene rada za primanje u članstvo HZSU-a, kao i na pomoć u slučaju ako je ugroženo umjetničko djelovanje ili pravo na javno djelovanje u struci te ako su ugrožena autorska i moralna prava člana na djelo i rad, ili ako je ugrožen ugled člana u struci. Godišnja članarina je 100 kuna.

Aktivnim članom HDLU-a Varaždin može postati svaka poslovno sposobna fizička osoba koja ispunjava potrebne kriterije: da je hrvatski državljanin ili strani državljanin s prebivalištem u Varaždinskoj županiji, u Republici Hrvatskoj; da ima odgovarajuću strukovnu spremu s diplomom jednog od priznatih studija likovnih ili vizualnih umjetničkih visokoškolskih ustanova; aktivnim članom HDLU Varaždin može postati i osoba koja nema odgovarajuće obrazovanje, ali koja ispunjava kriterije o primanju u članstvo i to dokaže potrebnom dokumentacijom za razdoblje od najmanje pet (5) kontinuiranih godina umjetničkog rada (preslike kataloga i drugih materijala o izložbama), a čije likovno i/ili multimedijsko umjetničko stvaralaštvo i javno djelovanje znači doprinos hrvatskoj kulturi i umjetnosti; da trajno djeluje na području likovnoga i multimedijskog stvaralaštva i da je zainteresirana i za djelovanje na području Varaždinske županije.

Za primanje u aktivno članstvo HDLU Varaždin kandidat je dužan podnijeti zamolbu kojoj treba priložiti: životopis, presliku osobne iskaznice, dokumentaciju o obrazovanju, dokumentaciju o umjetničkom djelovanju u obliku portfolia.

Materijali se mogu dostaviti u elektroničkom i pisanom obliku. Kandidati su dužni priložiti materijale složene u portfolio - mapu dokumenata A4 formata, u elektroničkom obliku: prijave s potrebnim podacima dostavljaju se na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , u pisanom se obliku prijave dostavljaju osobno ili poštom na adresu: Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Varaždin, Šetalište Josipa Juraja Strossmayera 3, 42000 Varaždin.

Odluku o primanju u aktivno članstvo donosi Upravni odbor HDLU Varaždin na prijedlog Komisije za primanje u članstvo. Rezultati natječaja biti će objavljeni najkasnije u roku od 30 dana od završetka natječaja i kandidati će o tome biti obaviješteni pisanim putem.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.