Raskol(i)

| 21.11.2022. u 22:01h | Objavljeno u Iz moga kuta

Hoće li se raskoliti i varaždinski HDZ, kao što se platforma Budimo grad, kod koje su zapravo skoro svi ostali na jednoj strani, a na drugoj samo dvoje gradskih vijećnika, Ana i Hrvoje Petrić?

Uopće ne čudi to što se dogodilo u PBG-u. Glavno mjerilo bilo čijeg javnog rada, pa tako i “brace i seke”, trebalo bi biti koliko zastupaju opći, javni interes, a vlastiti, privatni ili stranački stavljaju sa strane. Iskušenje je to kojem nije lako odoljeti, što najbolje pokazuju njihovi primjeri.

A koliko Petrići (ni)su spremni koristiti javni angažman zbog vlastitih probitaka, vidjelo se još puno prije nego što su ušli u Gradsko vijeće na tzv. slučaju Psihijatar. Uistinu velika mu se pozornost pridavala na FB stranicama “Varaždinsko smeće”, kao i u medijima bliskim njima, a oni koji nisu bili spremni slijepo slijediti prozivanja liječnika od njegove bivše partnerice, bili bi prijavljivani raznim institucijama, uključujući i državno odvjetništvo.

U početku nije bilo baš jasno zašto je tako. ”Varaždinsko smeće” bilo je, naime, mjesto za raspravu o (ne)primjerenosti postupaka gradske vlasti, osobito gradonačelnika Ivana Čehoka, kojeg se prozivalo za sve i svašta. Tako se čak tvrdilo da je “zaštitnik zlostavljača psihijatra”, što je uistinu bilo bizarno. Naime, prozivani psihijatar radi u bolnici nad kojom je kontrolu imao tadašnji župan Radimir Čačić. A ima li itko tko vjeruje da je Čehok u takvim okolnostima mogao zaštititi ikoga?

Međutim, medijska kampanja Petrića i njihovih vjernih sljedbenika protiv psihijatra postala je jasnija kada se doznalo da je pravna zastupnica bivše partnerice psihijatra i majke zajedničkog djeteta upravo odvjetnica Ana Petrić, a moderator FB stranice njezin brat Hrvoje! Kad je tako, onda se kao javni interes može prikazati i navijanje za klijenticu, odnosno jednu od strana u sudskom sporu bivših partnera za dijete, neovisno što vele činjenice!

Glasovanje za prostorno plansku dokumentaciju kompleksa bivšeg VIS-a, odnosno zemljišta čiji je posredni vlasnik i poduzeće koje vodi gradski vijećnik, možda je najbolje otvorilo dvojbu je li se Hrvoje Petrić trudio ući u Gradsku vijećnicu (samo) zbog općeg ili (i) zbog privatnog interesa. Ta dvojba toliko je bila izražena da je zbog glasovanja prijavljen i Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa.

Sve to nije se, naravno, dopalo većini u PBG-u, koja nije znala za povratak Ane Petrić. A baš ovih dana došlo je do promjene i u klubu HDZ-a, čiji predsjednik također nije bio obaviješten o ulasku Alena Runca u Gradsko vijeće. Hoće li to utjecati na konačan stav oko proračuna, trebalo bi se znati u petak, nakon sjednice Gradskog odbora. A ne dignu li i njihovi vijećnici ruku za Bosiljev prijedlog proračuna, izvanredni izbori u Varaždinu su neminovni, osim ako se ne dogodi neko čudo, kao što je podrška proračunu od strane Petrića ili Čehokovih vijećnika.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci
 • Svaki svome?
  Zapošljavanje supruga Natalije Martinčević, saborske zastupnice i predsjednice ŽO Reformista Varaždinske županije, nije moglo proći nezamijećeno, kao što je prošao javni natječaj temeljem kojeg je ovaj novi djelatnik zaposlen na…
 • Sram, ali čiji?
  Tvrtke pred stečajem ili već u stečaju s iznosom poreznog duga i do 180 milijuna kuna, javno malo poznati pojedinci čija dugovanja prelaze 80 milijuna, zatim poznati direktori, odvjetnici, treneri…
 • Tužbe bez temelja
  Nakon prošlotjednog podizanja optužnica protiv čak četiri bivša ministra - što je na čas zasjenilo stara i nova suđenja drugim dužnosnicima - čini se da u nas na sud najviše…
 • A sad - policija
  Ma kako neugodan i neprimjeren bio za njihove aktere, osobito varaždinskoga župana Anđelka Stričaka, slučaj Strauss, čini se, ipak se smiruje jer, kao što smo već ukazivali, incident na terasi…
 • Ostavka ili ne
  Je li primjereno da Anđelko Stričak i dalje obnaša dužnost varaždinskog župana, pitanje je koje se nameće na lokalnoj političkoj sceni još od 24. rujna, dana kada je sudjelovao u…