Unatoč koronakrizi, radovi na izgradnji nove škole u Svetom Iliji idu prema planu Foto: Ilustracija

Unatoč koronakrizi, radovi na izgradnji nove škole u Svetom Iliji idu prema planu

Igor Čolaković | 16.11.2020. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

- Nema gospodarskog sektora na koji nije utjecala ova kriza, pa je tako i u građevinskoj industriji. No, tvrtke unutar Grupe Zagorje - Tehnobeton se zasad dobro nose s izazovima poslovanja u ovakvim uvjetima - istaknula je Jasminka Benjak, članica Uprave tvrtke Zagorje - Tehnobeton.

Građevinske tvrtke unutar Grupe u ovoj godini završile su nekoliko većih objekata.

- Ove smo godine završili zgradu po programu POS-a u Ulici Vilka Novaka u Varaždinu, objekt tvrtke Plastform u Šašinovcu te novi poslovni objekt tvrtke Farmex u Varaždinu, a sada smo u velikoj mjeri koncentrirani na radove izgradnje nove osnovne škole i sportske dvorane u Svetom Iliji. U proizvodnim pogonima matične tvrtke radimo i betonske stupove za HEP, proizvodimo AB montažne konstrukcije, betonsku galanteriju, armaturu, svježi beton. Dakle, unatoč krizi imamo posla, no ipak, usporavanje investicijske aktivnosti nije zaobišlo ni nas, a s obzirom na to da Grupa Zagorje - Tehnobeton ima više od 300 zaposlenih, posla nikada dovoljno - rekla je članica Uprave.

Iako se Grupa Zagorje - Tehnobeton zasad dobro nosi s gospodarskim posljedicama koronakrize, dinamika ugovaranja novih poslova u sljedećoj građevinskoj sezoni je usporena.
- Ranijih godina smo u ovo vrijeme već imali ugovorene poslove i za više od godinu dana unaprijed, no ove godine, zbog koronakrize situacija je nešto drugačja. Vjerujemo da će sa smirivanjem zaraze porasti optimizam investitora i da ćemo se na proljeće ponovo vratiti u normalu - naglasila je Benjak.

Tvrtke iz Grupe Zagorje - Tehnobeton će raditi nove industrijske objekte na području Ogulina i Bjelovara, novu zgradu po programu POS-a u Ulici Vilka Novaka u Varaždinu, a uključile su se i u poslovni angažman na izgradnji trgovina za trgovački lanac koji ulazi na hrvatsko tržište.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...