U Varaždin na konferenciju „Industrija 4.0 – prilika i/ili izazov“ stiže i ministar Darko Horvat

vv | 16.11.2019. u 08:00h | Objavljeno u Aktualno

U varaždinskom boutique hotelu Park u utorak, 19. studenog, održat će se konferencija pod nazivom „Industrija 4.0 – prilika i/ili izazov“ na kojoj će se govoriti o digitalizaciji poslovanje kao jednoj od glavnih mjera za podizanje konkurentnosti gospodarstva, koja donosi i promjene.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice HUP-a Gordane Deronje, varaždinskoga gradonačelnika Ivana Čehoka te ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata, predstavnici njegovog ministarstva govorit će o Nacionalnom planu za digitalnu transformaciju gospodarstva, dok će se Boris Drilo, predsjednik HUP-ove udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti, osvrnuti na stanje digitalne ekonomije u Hrvatskoj.

Direktor Ducati komponenti Dražen Crnković, direktor OMOO Croatia Darko Ranogajec i voditelj projekt menadžmenta u Kostweinu Tomislav Gluhak iznijet će primjere industrije 4.0 na sjeveru Hrvatske, nakon čega slijedi panel rasprava o prilikama i izazovima u industriji 4.0 na sjeveru Hrvatske.

Uz predstavnika Ministarstva gospodarstva, sudjelovat će predsjednik IO varaždinskog HUP-a Tihomir Premužak, član Uprave Opreme Ludbreg Tomislav Cvetko, predsjednik uprave Klimooprema Sergio Galošić, tehnički direktor Heplast-pipe Zdravko Poštenik te prof. dr. Nedeljko Štefanić (FSB).