Novi direktor Aquacityja potencijal za razvoj vidi u novim smještajnim kapacitetima

| 27.2.2019. u 20:05h | Objavljeno u Aktualno

Emir Arnautović novi je direktor gradske tvrtke Aquacity. Kako nam je potvrdio sam Arnautović, jučer je potpisao ugovor u Gradu, a kao glavni motiv za javljanje na natječaj kaže da se želio vratiti u Varaždin, gdje je svojedobno kupio stan dok je radio u Coningu.

- Rodom sam iz Zagreba, ali sam se zaljubio u Varaždin i ovo mi je bila prilika, mislim da je Varaždin grad po mjeri čovjeka - rekao nam je Arnautović koji ima dugogodišnje radno iskustvo u hotelijersko-ugostiteljskom sektoru. Posljednjih pet godina bio je direktor hrane i pića Hotela Njivice, a prije toga radio je u dubrovačkom Importanne Resortu. Na sjeveru Hrvatske radio je u razdoblju između 2005. i 2009. godine kad je bio zamjenik direktora Toplica Sveti Martin na Muri i direktor Coning Grupe koja je sagradila Hotel Trakošćan. 

Na pitanje kako vidi budućnost Aquacityja koji godinama posluje s gubitcima, kaže da se kao profesionalac ne bi niti javio na natječaj da u Aquacityju ne vidi potencijal.

- Potencijali su ogromni, a vidim ih u onome što se i svojedobno spominjalo za razvoj Aquacityja u vidu dodatne ponude smještaja tj. kampa, bungalova i izgradnje sportskih igrališta, a ne samo u ugostiteljskom dijelu - navodi Arnautović dodajući da su upravo novi smještajni kapaciteti ono što nedostaje u cjelokupnoj turističkoj ponudi Varaždina pa u tom dijelu vidi realnu sliku za razvoj varaždinskog kupališta.