MIPCRO gradi novu proizvodno-skladišnu halu u ivanečkoj Gospodarskoj zoni vrijednu 4,5 mil. kn

VV | 12.9.2020. u 12:00h | Objavljeno u Aktualno

U svom poslovnom krugu u Gospodarskoj zoni Ivanec (iza nedavno otvorenog Trgovačkog centra), ugledno ivanečko Graditeljsko poduzeće MIPCRO pokrenulo je novu investiciju - gradi proizvodno-skladišni objekt vrijedan 4,5 milijuna kuna. Radovi su počeli krajem srpnja, planiraju ih dovršiti do kraja listopada, a zahvaljujući vlastitoj iskusnoj građevinskoj operativi, gradnja novog objekta napreduje iznimno brzo.

- Dio prostora bit će namijenjen proizvodnji za vlastite potrebe (za savijanje i obradu građevinske armature), dok ćemo drugi dio koristiti za skladištenje građevinske opreme i materijala. Objekt gradimo i uređujemo kao višenamjenski, što znači da u budućnosti može poslužiti i za neke druge namjene – kaže predstavnik investitora Slavko Kišiček.

Napredovanje radova iz dana u dan prati ekipa na čelu s voditeljem projekta Zdravkom Roginom, voditeljem gradilišta Hrvojem Banićem te voditeljem tehničke komercijale Filipom Kišičekom. Ističu da se uz objekt gradi i kompletna nova infrastruktura sa svim instalacijama, a bit će uređene i prateće proizvodno-manipulativne površine. U planu je i postavljanje solarne elektrane snage 180 kW na krov objekta.

- Naš poslovni krug prostire se na ukupno 16.500 m2 i nema četvornog metra koji se ove godine ne uređuje. Kad završimo s gradnjom novog objekta, slijedi i uređenje parkirališta te radovi na hortikulturnom uređenju – poručuje F. Kišiček.

Gradnja novog poslovnog objekta nastavak je ovogodišnjeg ogromnog investicijskog MIPCRO-ovog ciklusa „teškog“ ukupno 16 milijuna kuna.

Podsjećamo, MIPCRO je ove godine nekadašnju zapuštenu halu bivše Svilane s milijun eura ulaganja preuredio u moderni prodajni prostor te u njoj otvorio Trgovački centar, a istodobno u Ivanečkom Naselju (nasuprot Super Konzuma) gradi kućice u nizu. Novim proizvodno-skladišnim objektom MIPCRO će i sebi dati dodatan „vjetar u jedra“ na način da si gradnjom kvalitetnog prostora dugoročno stvori uvjete za smanjenje troškova i optimizaciju poslovanja. U poduzeću je više od stotinu zaposlenih.