Kroz Poduzetnički fond isplaćeno više od tri milijuna kuna za 362 obrtnika i poduzetnika

MGA/VV | 2.12.2019. u 12:11h | Objavljeno u Aktualno

U ponedjeljak, 2. prosinca, u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održano je svečano uručenje ugovora o dodjeli bespovratne financijske potpore Grada Varaždina svim obrtnicima i poduzetnicima koji su ostvarili to pravo iz projekta „Poduzetnički fond Grada Varaždina 2019.“

Ukupan iznos potpora koje se dodjeljuju ove godine iznosi 3.067.000,00 kn, a dobilo ih je 362 obrtnika i poduzetnika. Ovaj podatak još više dobiva na značaju kada ga usporedimo s 2017. godinom kada je ukupan iznos potpora iznosio tek 700.000 kuna, ističu u Gradu Varaždinu.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Ivan Čehok kaže da je sve veći broj poduzetnika koji traže potpore dobar pokazatelj gospodarskog razvoja Grada.

- Možemo biti zadovoljni jer iz godine u godinu imamo veliki rast poduzetnika koji se javljaju na ovaj natječaj. Godine 2016. bilo ih je 30-tero i tada se gotovo svake godine njihov broj udvostručuje. To govori o rastu i jačanju gospodarstva. Riječ je o malim poduzetnicima i obrtnicima koji su i stvarali Varaždin i mislim da ove subvencije, koje nisu velike, ipak potvrđuju brigu Grada za njih. Mnogi kažu da su to prve subvencije koje su dobili od Grada. Također mislim da moramo biti u trajnom obliku komunikacije s poduzetnicima, slušati ih, znati što im treba i čuti njihove poduzetničke ideje. Imamo i neke nove ideje oko načina kako ćemo ubuduće komunicirati i da će se dogodine pokazati gospodarsko buđenje u Gradu - rekao je gradonačelnik i naveo o kojim idejama još razmišljaju u Gradu.

- Razmišljamo da se uvede neki stalan vid kreditiranja preko banke, u kojemu bi Grad pomagao. To smo imali tamo 2004./2005. godine, vidjet ćemo kakav će biti odaziv. Ima i drugih ideja, kao što je širenje zone malog obrta - najavio je gradonačelnik dodajući da su u razgovoru s državom kako bi preuzeli prostore koje državi ne trebaju, a u derutnom su stanju, i da pronađu lokalne obrtnike koji bi iz unajmili. 

Među onima koji su došli po ugovor bio je i Matija Kraljić, član Uprave društva Alfa M, koja se bavi prodajom i servisom računala.

- Novce smo već potrošili na reklamnu kampanju povodom našeg 16. rođendana; za jambo plakate, letke i radio reklamu - ispričao je Kraljić, a vlasnica poslovnog centra Fenix Iva Dvorski novce će potrošiti za nabavu novih računala svojim djelatnicama.

Označeno u