Izaslanstvo Kosova razgovaralo o uređenju prometa i mobilnosti

Napisao/la: -
Posjet s Kosova Posjet s Kosova Foto: N.N.

Zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam Grada Varaždina g. Marijo Sambolec te suradnici, primili su 22. listopada u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina izaslanstvo kosovskih općina i gradova.

Grupa koja je došla u Varaždin, prethodno je posjetila Zagrebu, Koprivnicu i Krapinu, a cilj studijskog posjeta je educiranje iz primjera dobre prakse vezano uz uređenja prometa u gradovima i općinama i gradske mobilnosti. Stručne prezentacije na temu održale su Marijana Cindrić, viši stručni suradnik za promet i urbanu sigurnost i Emanuela Grđen, savjetnica za prostorno uređenje Grada Varaždina.

Raspravljalo se i o inovativnim solucije za unaprjeđivanje gradske mobilnosti i mogućnosti u zamjeni privatnog prijevoza javnim itd. Studijski posjet organiziran je po programu DEMOS (Decentralisation and Municipal Support), švicarske agencije za međunarodnu suradnju i razvoj HELVETAS na Kosovu. DEMOS je na Kosovu od 1. srpnja 2014. do 31. 12. 2017. te surađuje sa slijedećim općinama: Gjakovë/Đakovica, Gračanica/Graçanicë, Hani i Elezit/Elez Han, Junik/Junik, Kaçanik/Kačanik, Kamenicë/Kamenica, Klokot Vrbovac/Kllokot Vërbovc, Lipjan/Lipljan, Rahovec/Orahovac, Novo Brdo/Novobërdë, Parteš/Partesh, Pejë/Peć, Prishtinë/Priština, Ranilug/Ranillug, Shtime/Štimlje, Štrpce/Shtërpcë and Viti/Vitina.

DEMOS također surađuje i sa Ministarstvom lokalne samouprave, Ministarstvom financija i nekoliko drugih ministarstava kao i sa udrugom općina Republike Kosovo.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.