Dani ludbreške Svete nedjelje: Projekt “Zeleno želimo” u subotu 31. kolovoza Foto: Grad Ludbreg

Dani ludbreške Svete nedjelje: Projekt “Zeleno želimo” u subotu 31. kolovoza

Varaždinske vijesti | 26.8.2019. u 08:00h | Objavljeno u Aktualno

Projekt "Zeleno želimo" i ove će godine biti dio manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje. U subotu 31. kolovoza u prostorijama vinskog podruma Udruge "Trsek" u 9 sati bit će održana prezentacija projekta "Zeleno želimo". U 10 sati slijedi kreativna radionica izrade vijenčića i ukrasa od cvijeća pod vodstvom Srednje škole "Arboretum Opeka" Marčan. U 13 sati na rasporedu je kreativna radionica lončarstva pod vodstvom DUO obrtni centar Veržej. Od 13 do 20 sati na rasporedu je promocijsko predstavljanje suvenira od keramike (Udruga mentor i kreativni seniori).

Ovaj događaj provodi se u sklopu projekta ,,Zeleno želimo" financiranog iz programa suradnje INTERREG V-A Slovenija Hrvatska 2014. -2020, a bit će to ujedno peto događanje u sklopu projekta "Zeleno želimo". Cilj događaja je povezati i promovirati lokalne ponuđače i proizvode te zajednički prekogranični turistički proizvod pod nazivom KULTNATURA.

Kroz projekt Zeleno želimo nastaju četiri različita mikroproizvoda koji će biti povezani u zajednički proizvod, a svaki od njih će imati drugačije polazište u smislu baštine i sadržaja u zaleđu. Svi mikroproizvodi zajedno će formirati zanimljivu cjelinu sa sadržajem koji će biti od interesa za široku populaciju. Svaki pojedini mikroproizvod će se temeljiti na jedinstvenom ishodištu, uzimajući u obzir ponudu pojedinog mikropodručja – priroda i kretanje, gastronomija, zanati i rukotvorine i vina. Upravo ovaj posljednji, vino slovi kao ludbreški peti element i stoga je sasvim logično da će u Ludbregu fokus biti upravo na njemu.

Program_Zeleno_želimo1.jpg