Božinović: Prestanite s oglašavanjem proizvoda koji nemaju veze s prehranom ili higijenom

J.Š./Varaždinske vijesti | 24.3.2020. u 18:17h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjoj konferenciji Stožera za civilnu zaštitu RH, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, osim što je ukazao da postoje oni među nama koji pokušavaju dodatno zaraditi na dječjim potrepštinama i najbitnijim namirnicama dižući im cijene, uputio je upozorenje i trgovcima koji oglašavaju proizvode koji nemaju veze s prehranom ili higijenom pa tako akcijskim cijenama mame kupce u svoje trgovine.

- Molim veća prodajna mjesta, supermarkete, a to molim i medije da se prestane s reklamiranjem nekakvih akcija koje nemaju veze s osnovnim potrebama po pitanju prehrane ili po pitanju higijenskih potrepština. Ovo nije vrijeme kada se treba reklamirati kupovina jeftinijeg televizora i slično - apelirao je Božinović.

Podsjećamo, danas tijekom dana ministar Božinović istaknuo je da je Državni ispektorat učinkovit ne samo po pitanju kršenja samoizolacije, nego i kod kontroliranja cijena.

- Pozivam sve pravne osobe koje se bave time da dobro vode računa kako se tko ponaša u tim situacijama - kazao je Božinović, osvrnuvši se na utvrđeno povećanje cijena u pojedinim trgovinama.