Župan Radimir Čačić na otvorenju novog Učeničkog doma u Maruševcu

Varaždinske vijesti | 3.9.2017. u 07:48h | Objavljeno u Društvo

U Srednjoj školi u Maruševcu u subotu 2. rujna svečano je otvoren novi Učenički dom vrijednosti 5,5 milijuna kuna, a financiran je sredstvima Kršćanske adventističke crkve koja je i osnovala školu.

No, veliku pomoć školi pruža i Varaždinska županija pa je otvorenju prisustvovao i župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je srdačno dočekan. Kako je istaknula ravnateljica škole Đurđica Garvanović Porobija, nazočnost župana Čačića otvorenju garantira nastavak pomaganju škole od strane Varaždinske županije. Župan je u svom obraćanju prisutnima pohvalio rad škole te čestitao svim djelatnicima na energiji i požrtvovnosti kod učenja i odgajanja mladih naraštaja.

- Kao arhitekt po struci, mogu reći da je ovaj Učenički dom jako lijepo napravljen, s mjerom, nepretenciozno, ali sasvim funkcionalno. U njemu će učenici imati izvrsne uvjete za boravak te za nesmetano učenje – rekao je župan te dodao kako Županija sudjeluje sa 700.000 kuna godišnje za smještaj i daje 200.000 kuna za materijalne troškove školi.

Otvorenju su prisustvovali i zamjenik župana Tomislav Paljak te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek.

U Učenički dom uloženo je 5.500.000 kn, od čega je 4.500.000 dobiveno od donatora, vjernika diljem svijeta te bivših učenika škole i prijatelja. Dormitorij za mladiće izgrađen je u roku od jedne godine, a u gradnji su sudjelovale domaće tvrtke.

020917_marusevec_01.JPG

020917_marusevec_03.JPG

020917_marusevec_04.JPG