Zbor "Chorus angelicus" slavi obljetnicu koncertom u varaždinskoj katedrali Foto: Chorus angelicus

Zbor "Chorus angelicus" slavi obljetnicu koncertom u varaždinskoj katedrali

Varaždinske vijesti | 21.2.2024. u 18:30h | Objavljeno u Društvo

U varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u subotu, 24. veljače, u 19 sati, održat će se koncert u 25. obljetničkoj sezoni zbora "Chorus angelicus" iz Varaždina.

Na programu je praizvedba djela varaždinskog skladatelja i zborovođe Anđelka Igreca "Quam dilecta" te "Requiem" Johna Ruttera.

Uz Mješoviti pjevački zbor "Chorus angelicus" nastupit će i sopranistica Tia Pikija, te instrumentalni sastav: Melanija Gradečak, flauta, Petra Labazan, oboa, Ivan Urli, udaraljke, Vedran Vujec, udaraljke, Diana Grubišić-Ćiković, harfa, Filip Igrec, violončelo, te Bertalan Ablonczy, orgulje. Izvedbom će ravnati mo. Anđelko Igrec.

Ulaz na koncert je slobodan.

Mješoviti pjevački zbor Chorus angelicus oratorijski je zbor koji djeluje na području Varaždina, a okuplja profesionalne i amaterske pjevače svih dobnih skupina. Zbor je 1999. godine osnovao mo. Anđelko Igrec, akademski dirigent, skladatelj i orguljaš, isprva kao zbor varaždinske katedrale, dok od 2018. godine zbor djeluje kao udruga građana.

Dodajmo i da je zbor ove godine nominiran za nagradu Porin u kategoriji Najbolja izvedba klasične glazbe za izvedbu "Muke po Mateju" J. S. Bacha pod ravnanjem dirugenta mo. Anđelka Igreca, koja je izvedena na 52. Varaždinskim baroknim večerima povodom 25. obljetnice osnivanja Varaždinske biskupije.

Chorus_angelicus_najava_koncerta_25_godina.jpg