Zbog testiranja i Covid potvrda sutra štrajk i u Elektrostrojarskoj školi Varaždin? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Zbog testiranja i Covid potvrda sutra štrajk i u Elektrostrojarskoj školi Varaždin?

VV | 28.11.2021. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

U petak je završen postupak mirenja predstavnika Vlade i novoosnovanog Sindikata Prosvjetitelj, održan zbog najave štrajka koji bi se trebao održati sutra, 29. studenog zbog uvođenja obaveznog testiranja i davanja na uvid Covid-potvrda u ustanovama u obrazovanju, objavio je Jutarnji list.

 - Mirenje nije uspjelo jer je naš stav da nema osnova za štrajk. Dali smo sugestiju da se odustane od štrajka i tu se nismo mogli usuglasiti - izjavio je državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak.

U Ministarstvu smatraju kako Sindikatu sporna Odluka o obaveznom testiranju ne može imati zakonsko uporište za štrajk, obzirom da postoji mogućnost besplatnog testiranja za sve djelatnike bez Covid-potvrda.

U službenoj najavi štrajka, koju je primilo Ministarstvo, Sindikat je naveo da će štrajk početi u prijepodnevnoj smjeni u ponedjeljak u 10 obrazovnih institucija, a na popisu je i Elektrostrojarska škola Varaždin.

Ostale institucije u kojima bi se zaposlenici sutra trebali dići protiv testiranja i Covid potvrda su Ekonomska te Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar, Tehnička škola Rijeka, Glazbena škola Karlovac, Osnovna škola Ivana Perkovca Šenkovec, Sveučilište u Zadru, Glazbeno učilište Elly Bašić, Srednja strukovna škola Marko Babić i Kineziološki fakultet Split.

Označeno u